PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploi, descărcări electrice şi grindină

PROGNOZA METEO. Vremea va fi instabilă în următoarele zile, dar caldă pentru această dată. Sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice şi izolat grindină. 

29 apr. 2020, 17:44
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploi, descărcări electrice şi grindină

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în vestul și nord-vestul țării, unde cerul va prezenta înnorări și pe arii extinse, se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice. În celelate regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene, vor mai fi pe arii restrânse la începutul nopții, cu o probabilitate mai mare în Oltenia, Transilvania și vestul Munteniei. Izolat, îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale intervalului când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil averse slabe, însoțite de descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține în general instabilă, dar caldă pentru această dată îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și frecvente descărcări electrice în zona de munte, local în nord, nord-vest și centru, iar după-amiaza și seara și în est și sud-est și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși punctiform, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 15…25 l/mp, iar izolat va cădea grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar cu o probabilitate mai mare în sud-est, pe arii restrânse vor fi vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă 10…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în general instabilă și se va menține caldă pentru această dată în regiunile extracarpatice. În vestul, nordul și centrul țării precum și în zonele montane vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, trecător însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta cu o probabilitate mai mare în Dobrogea, Moldova și nord-estul Munteniei, prin intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse averse.

Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 13 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin intervale cu înnorări temporar accentuate, ploi ce vor avea în special caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice. Vor fi cantități de apă local însemnate și izolat condiții de grindină. În zona montană înaltă, mai ales noaptea, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în partea a doua a intervalului în vestul Carpaților Meridionali, iar de scurtă durată și în timpul ploilor, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va crește probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi instabilă și se va răci. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, cu o probabilitate mai mare în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice. Local cantitățile de apă vor fi însemnate. În zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și temporar și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudvestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 5 și 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI Valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, dar se vor situa în general în jurul mediilor în sud și est și mai coborîte în rest. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Citeşte şi Alertă meteo de fenomene extreme: furtuni, grindină şi vijelii în următoarele ore