PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploi şi ninsori în toată ţara

PROGNOZA METEO. Vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, local mai însemnate cantitativ, cu precãdere în zonele deluroase şi montane din sud.

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 20:51
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploi şi ninsori în toată ţara

PROGNOZA METEO LA NOAPTE

Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere şi va cuprinde în special jumãtatea de sud a ţãrii. În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi extremitatea de sud-est a Moldovei vor fi mai ales ploi, iar în partea central-sudicã a Moldovei, local în Transilvania şi la munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, vor fi depuneri de polei. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a Munteniei, în estul Olteniei şi sudul Moldovei, cu viteze cuprinse, în general, între 40 şi 55 km/h, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde la altitudini mari vor fi rafale şi de peste 60 km/h, spulberând zãpada şi trecãtor viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 6…7 grade în sudul litoralului. Izolat se va semnala ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Temporar va ploua slab, iar vântul se va intensifica treptat, astfel cã dimineaţa va atinge la rafalã viteze, în general de 40…45 km/h, favorizând în unele cartiere formarea poleiului sau a gheţuşului. Temperatura minimã va fi de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi închisã şi temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, local mai însemnate cantitativ, cu precãdere în zonele deluroase şi montane din sud (unde se vor cumula în general între 25 şi 50 l/mp). Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, mixte (mai ales ploi, ziua şi predominant lapoviţã şi ninsoare în cursul nopţii) în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Oltenia, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. La munte, la altitudini joase, precipitaţiile vor fi în special sub formã de ploaie şi lapoviţã, favorizând topirea stratului de zãpadã, iar la peste 1500 m vor predomina ninsorile şi vor fi intensificãri temporare ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h, viscolind şi troienind zãpada. Pe arii restrânse, cu deosebire în sud-estul Moldovei, centrul şi nord-estul Munteniei, se va forma polei sau gheţuş, iar vântul va avea intensificãri temporare cu viteze de 50…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6…-5 grade în nordul Moldovei şi 10…11 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa între -9 şi 1 grad, mai ridicate în sud-estul extrem, pânã la 5…6 grade în sudul litoralului.

VREMEA ÎN BUCURESTI: În cea mai mare parte a intervalului, vântul va continua sã prezinte intensificãri cu viteze la rafalã în general de 50…55 km/h, va ploua (în jur de 6…12 l/mp) şi temporar, mai ales la periferia oraşului, probabilitatea de apariţie a poleiului sau a gheţuşului va fi ridicatã. În dimineaţa zilei de vineri, 25 ianuarie, vântul va diminua în intensitate – rafale în jur de 35…45 km şi este posibil sã se semnaleze precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ninsoare. Temperatura maximã va fi în jur de 1 grad, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi în continuare închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii, local însemnate cantitativ în special în zonele deluroase şi montane din sud şi sud-vest. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, nordul şi centrul Moldovei, precum şi la munte, mixte în Transilvania şi sud-estul Moldovei, iar în prima parte a zilei şi în Oltenia şi mai ales ploi în restul teritoriului. Pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei sau se va forma gheţuş. Vântul va mai avea unele intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, dar şi pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolitã, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-4 grade în nordul Moldovei şi 9…10 grade în sudul litoralului, iar cele minime între -6 şi 7 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Temporar vor mai fi precipitaţii, dar slabe cantitativ, cel mai probabil sub formã de lapoviţã şi ploaie, iar îndeosebi dimineaţa, vor mai fi condiţii de polei sau gheţuş. Vântul va sufla cu rafale de pânã la 40…45 km/h. Temperatura aerului va creşte uşor şi treptat de la valori în jurul a 0 grade, la începutul zilei, spre 2…3 grade, în dimineaţa zilei de sâmbãtã.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii pe parcursul zilei şi pe suprafeţe mai mici noaptea. La munte, în nord-estul şi vestul teritoriului vor predomina ninsorile, în sud şi în sud-est vor fi mai ales ploi, iar în rest vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe creste, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 1 grad. Vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI: Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii, sub formã de ploaie ziua şi mixte noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã în jur de -2 grade.

TENDINTA:

DUMINICA – Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros, iar local şi temporar, mai ales în zonele joase de relief, se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar spre sfârşitul intervalului şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 7 grade, iar cele minime între -11 şi 3 grade.

LUNI, MARTI si MIERCURI – Temperatura aerului va fi în creştere, iar probabilitatea de apariţia a precipitaţiilor va fi mai ridicatã în jumãtatea de sud-vest a teritoriului.