PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme rece şi ninsori. Când începe să se încălzească

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea se menţine deosebit de rece în toate regiunile. Se anunţă precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar la munte va ninge. Începând de joi, vremea se va încălzi. 

24 mart. 2020, 13:52
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vreme rece şi ninsori. Când începe să se încălzească

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, în general slab cantitativ, local în Banat, în Oltenia, la munte (în special în Carpații Meridionali) și cu totul izolat în Muntenia, Crișana și Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi la munte, în nord-estul Munteniei și pe litoral, unde la rafală vitezele vor fi în general de 55…80 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj de 80…100 km/h, spulberând puternic zăpada. Izolat se va forma ghețuș.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniai și 3 grade în sudul litoralului. În nordul, centrul și estul țării local va fi brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi deosebit de rece și închisă. Vântul va avea intensificări, temporar cu viteze până la 50…55 km/h . Temperatura minimă va fi -2…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menține deosebit de rece. În regiunile vestice, sudice și parțial în centru, cerul va fi noros și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi la munte, în nord-estul Munteniei și pe litoral, unde la rafală vitezele vor fi în general de 55…80 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj de 80…100 km/h, spulberând puternic zăpada. Izolat se va forma ghețuș sau polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -10 grade în estul Transilvaniai și 5 grade pe litoral. Local în nordul, centrul și estul țării va fi brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi deosebit de rece și închisă. Vântul va avea intensificări, temporar cu viteze la rafală de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi in jur de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului în regiunile vestice și parțial în cele sudice, unde cu totul izolat vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În zona montană aferentă pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mixte și posibil polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei la munte, în sudul și sud-estul teritoriului, local în centru și în nord-vest și izolat în rest (rafale în general între 45 și 60 km/h, iar la munte, la altitudini mari de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată). Temperaturile maxime vor fi cuprins între 5 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -5 în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va încălzi. Cerul va avea înnorări trecătoare. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului, când la rafală se vor atinge viteze de până la 55…60 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil în jumătatea de sud a țării și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări mai ales ziua, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și la munte, unde zăpada va fi spulberată, și pe arii restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între -5 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi tmeporar noros ziua și variabil noaptea. Vântul sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

DE DUMINICA PANA MARTI În primele două zile vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, apoi se va răci. Vor fi precipitații, local și temporar, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului.

Citeşte şi ALERTĂ METEO ACTUALIZATĂ. COD PORTOCALIU de ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă consistent, viscol