PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. De joi, vremea va fi călduroasă în mare parte din ţară, mai puţin în vestul, nordul și centrul țării și în zonele montane și submontane ale celorlalte regiuni unde sunt aşteptate fenomene asociate instabilității atmosferice. Şi în Capitală, vremea se încălzeşte, iar temperaturii aerului va urca până la de 32...33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții pentru ploaie de scurtă durată în orele serii. 

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 14:13
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. La noapte, în regiunile vestice și nord-vestice vor fi înnorări temporar accentuate, dar numai pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. În extremitatea de vest vor fi posibile și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar spre dimineață izolat se va forma ceață. Temperaturile minime se vor încadra 10…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…23 de grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI. În vestul, nordul și centrul țării și în zonele montane și submontane ale celorlalte regiuni vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, în special la munte. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe spații mici, mai ales spre seară și în primele ore ale nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade în depresiunile din Maramureș și în Dealurile Crișanei și 32…33 de grade în Lunca Dunării și izolat în Câmpia Română; minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții pentru ploaie de scurtă durată în orele serii. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ VINERI. Vremea va fi călduroasă în special în zonele de câmpie, dar și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, în sudul și în estul țării unde local vor fi averse în general slabe și descărcări electrice. În celelalte zone astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi călduroasă, dar și ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei când vor fi averse în general slabe și descărcări electrice.
Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general instabilă și se va răci ușor în nordul și centrul țării, precum și în cea mai mare parte a zonei de munte. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special pe crestele montane. Astfel de fenomene vor avea o frecvență mai mare după-amiaza și seara. Izolat vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni valorile termice se vor situa puțin peste normele climatologice specifice acestei date, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar pe spații restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, iar cele minime în general între 12 și 21 de grade.

VREMEA LA BUCUREŞTI. Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar după orele prânzului va crește probabilitatea pentru înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ DUMINICĂ. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, local în nord și centru și pe spații mai restrânse în rest, în special în sud-est. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

VREMEA LA BUCUREŞTI. Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea temporar înnorări mai accentuate, în special după orele amiezii, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

La începutul săptămânii viitoare, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai scăzute în nord-est. Local și temporar vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

La BUCUREŞTI valorile termice se vor menține în jurul celor caracteristice acestei perioade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi relativ scăzut.