PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine închisă, temperaturi scăzute. Nu scăpăm de ninsori

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menţine în general închisă, în special în jumătatea de sud a ţării. Weekendul viitor, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai ales spre sfârşitul intervalului.

19 feb. 2018, 16:15
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vremea se va menţine închisă, temperaturi scăzute. Nu scăpăm de ninsori

PROGNOZA METEO ÎN ŢARĂ. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în jumătatea de sud-vest. Se vor semnala precipitaţii (în general slabe) sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în Oltenia şi în Banat şi pe arii restrânse în Muntenia, sudul Dobrogei, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. În vestul Carpaţilor Meridionali, dar şi în zona deluroasă din vestul şi nord-vestul Olteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, dar şi pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze în general de 65…75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada; în sudul ţării şi în restul zonei montane, vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 40…45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -12…-10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 1…2 grade în Banat.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Înnorările vor persista, dar numai trecător vor mai fi condiţii să fulguiască. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări de până la 35…40 km/h. Temperatura minimă va fi de -3…-2 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi în general închisă, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de sud-vest a ţării. În Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi în Maramureş vor fi predominant ninsori în zonele mai înalte de relief şi precipitaţii mixte în rest, în sudul Dobrogei va ploua, iar în cea mai mare parte a zonei montane va ninge. În celelalte regiuni doar izolat vor fi ninsori slabe. În vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă din vestul şi nord-vestul Olteniei ninsorile se vor menţine moderate cantitativ şi se va depune în continuare strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h, dar şi pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze în general de 65…75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada; în celelalte zone vântul va sufla în general moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud a teritoriului. Regimul termic va caracteriza o zi relativ rece în Oltenia, Muntenia şi Moldova, în timp ce în rest vor fi valori apropiate de mediile climatologice, astfel că maximele se vor încadra între -2 şi 6 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, mai scăzute în Moldova şi în estul Transilvaniei.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă şi relativ rece. Trecător vor fi posibile precipitaţii neînsemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea se va menţine în general închisă, în special în jumătatea de sud a ţării. Vor fi precipitaţii mixte în Banat, local în Crişana, Muntenia şi sudul Dobrogei şi pe spaţii mici în Maramureş şi vestul Transilvaniei şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, moderate cantitativ în vestul regiunii. Vor fi ninsori în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolate, slabe în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, mai ales în prima parte a zilei, în sudul Banatului, dar şi la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde temporar va viscoli sau va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nord-vestice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine închisă. Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menţine în general închisă. Vor fi precipitaţii mixte în sud-vestul ţării, mai ales sub formă de ploaie în regiunile vestice, iar la munte şi îndeosebi seara şi noaptea, pe arii restrânse în restul zonelor vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul zilei mai ales în sud-est şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, cu cele mai mici valori în depresiunile Carpaţilor Orientali.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă în continuare, dar condiţiile pentru precipitaţii mixte, slabe vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO VINERI – Cerul va fi mai mult noros; ziua, pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în regiunile vestice şi mai ales ninsori în restul zonelor, iar noaptea va ninge local în est şi în centru şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate mai ales în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 9 grade, iar cele minime între -9 şi 2 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA, DUMINICA si LUNI – Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai ales spre sfârşitul intervalului. Local şi temporar vor fi mai ales ninsori.