PROGNOZA METEO pentru weekend-ul 4-5 aprilie. Meteorologii anunţă vreme şi ploi

Meteorologii anunţă că temperaturile scad în weekendul 4-5 aprile, dar sâmbătă sunt aşteptate ploi şi lapoviţă la munte. De duminică se întoarce frigul.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 17:48
PROGNOZA METEO pentru weekend-ul 4-5 aprilie. Meteorologii anunţă vreme şi ploi

LA NOAPTE 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi în sud-vestul și nord-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 6 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -7 grade. Local în centrul țării și în dealurile subcarpatice și izolat în rest se va forma brumă, iar pe arii restrânse în zonele joase

de relief vor fi condiții de ceață.

În BUCUREȘTI: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

SÂMBĂTĂ

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice și va avea înnorări temporare în rest, mai ales ziua și în primele ore ale nopții. Cu totul izolat va ploua slab, iar la munte vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare spre sfârșitul intervalului în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 7 grade.

Noaptea în regiunile intracarpatice izolat se va forma brumă.

În BUCUREȘTI: Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această perioadă; temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare spre sfârșitul intervalului.

DUMINICĂ

Vremea va fi vântoasă, cu precădere în jumătatea sud-estică a țării. Rafalele vor atinge 60…70 km/h în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și izolat în Oltenia, iar temporar, pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, vor depăși 75…80 km/h.

În restul teritoriului vor fi viteze, în general, între 40 și 50 km/h. Cerul va avea unele înnorări ziua, dar va deveni mai mult senin seara și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane.

Spre sfârșitul intervalului local se va forma brumă, cu o probabilitate mai mare în centru și nord.

În BUCUREȘTI: Vremea va fi vântoasă, cu precădere pe parcursul zilei, când rafalele vor atinge temporar 50…55 km/h. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Temperatura maximă va fi de 16…18 grade, iar cea minimă de 3…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

LUNI

Vremea va fi în general frumoasă dar răcoroasă, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântulva mai avea intensificări local în regiunile sudice și pe arii mai restrânse în rest. Viteze mai mari se vor înregistra cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, până la 55…60 km/h în extremitatea de sud-est a țării și 80…90 km/h în

Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade, mai coborâte în depresiuni și posibil ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Noaptea pe spații restrânse se va forma brumă, cu precădere în Transilvania și în zona subcarpatică.

În BUCUREȘTI: Vremea va fi răcoroasă, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare ziua, apoi va diminua semnificativ în intensitate urmând a sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 0…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească unde vor fi condiții de brumă.

MARŢI

Valorile termice vor fi în creștere ușoară față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa, în marea lor majoritate, peste normele caracteristice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest și sud-est, precum și pe crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor mai fi condiții de brumă.

În BUCUREȘTI: Valorile termice vor marca o creștere față de intervalul anterior, astfel că maxima va fi de 17…19 grade, iar minima de 2…4 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

DE MIERCURI PANA VINERI

Vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă.