Prognoza meteo pentru ziua alegerilor locale. Cum ar putea influenţa vremea votul românilor

Milioane de români sunt aşteptaţi duminică la vot la alegerile locale. Prezenţa la urne ar putea fi una scăzută dacă luăm în considerare avertismentul meteorologilor care anunţă că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări la final de săptămână în mare parte din ţară şi se anunţă şi ploi.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 07:20
Prognoza meteo pentru ziua alegerilor locale. Cum ar putea influenţa vremea votul românilor

Meteorologii ANM au anunţat că vremea se va răci, iar vântul va avea intensificări, în toate regiunile. În vestul, centrul și nordul țării, vor fi înnorări și, local, averse și descărcări electrice, iar în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și astfel de fenomeme se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în nord-vest și 24…25 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 17 grade, ușor mai scăzute, spre 2…3 grade, în estul Transilvaniei.

Şi în Bucureşti, vremea se va răci, devenind normală termic pentru această dată, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, favorit în faţa Gabrielei Firea la casele de pariuri. VEZI TOATE COTELE! Câte primării de sector ar câştiga PSD

 

Alegerile locale 2020 vor fi organizate duminică, 27 septembrie. Cum multe dintre secţiile de votare sunt organizate în şcoli, Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii vor studia online timp de trei zile. Este vorba despre vinerea de dinaintea alegerilor şi de luni şi marţi, zilele de după alegeri.

 

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. ROMÂNIA TV vă oferă cele mai corecte REZULTATE ALEGERI 2020

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2020. Primarii, șefii de consilii judeţene și consilierii locali pentru următorii patru ani vor fi aleşi duminică, 27 septembrie. 

Sute de reporteri şi operatori România TV transmit în direct cele mai noi informaţii. La România TV afli primul tot ce se întâmplă. Cei mai respectaţi analişti politici vor fi în direct, la România TV.

Duminică la ora 21:00 fix afli cine a câştigat şi cine a pierdut. Și de aceasta data rezultatele corecte ale votului vor fi in exclusivitate, la România TV.

Românii care vor participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, vor fi nevoiţi să respecte o serie de măsuri suplimentare, în contextul limitării răspândirii coronavirusul.

„Accesul va fi pe la operatorul de la calculator. Cetățeanul se va prezenta la președinteșe secției de votare și înmânarea documentelor de votare. La părăsirea din secția de votare i se va da înapoi actul de identitate. Cetățenii trebuie să respecte niște reguli suplimentare, astfel încât să organizăm în siguranță alegerile. Încă din această seară avem clipul de promovare împreună cu MAI și MS a regulilor pe care cetățenii să le respecte”, a declarat Florin Mitulețu, președintele AEP, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-o conferinţă de presă comună la care au participat şi ministrul de Interne şi şeful AEP şi în care au fost anunţate măsuri în perspectiva alegerilor locale, că dacă alegătorul are temperatură peste 37,3, este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată, care va fi utilizată doar pentru astfel de cazuri şi care se va dezinfecta după fiecare participant. Urna mobilă va fi trimisă mai întâi la votanţii non-COVID.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. 12.262 de alegători s-au înscris pentru votul prin corespondenţă