Prognoza meteo. Ploi cu tunete, fulgere şi grindină la munte, caniculă în sudul României

Cerul va fi variabil, mai mult senin în sud-est, dar cu înnorări temporare, izolat averse și posibil descărcări electrice, spre dimineață, în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice se vor situa între 7...8 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. În depresiunile intramontane, pe arii restrânse se va forma ceață.
Filip Stan
13 sept. 2023, 12:55
Prognoza meteo. Ploi cu tunete, fulgere şi grindină la munte, caniculă în sudul României

Prognoza meteo JOI
În Țară

În vestul, nord-vestul, nordul și parțial în centrul teritoriului, precum și în zona de munte, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne, deși vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, încă se vor menține peste mediile multianuale. În aceste zone, mai ales din a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze la rafală în general de 50…60 km/h) și izolat condiții de grindină. Probabilitatea pentru cantități de apă însemnate, atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare, va fi mai ridicată în Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și a Carpaților Orientali, unde pe alocuri vor fi peste 20…30 l/mp.

În regiunile sudice și estice, vremea se va menține călduroasă, în condițiile unui cer variabil, vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în Dobrogea, iar fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi doar izolat, spre sfârșitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, unde pe arii restrânse va fi caniculă, iar izolat indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Minimele termice se vor situa între 12 și 21 de grade.

Când va ninge în România. Anul acesta, iarna va începe mult mai devreme decât în anii precedenţi
București

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când și indicele temperatura umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. La începutul zilei înnorările vor fi persistente în jumătatea de nord a teritoriului și în zonele de munte, unde local și temporar va mai ploua, iar în sud va fi variabil și doar cu totul izolat se vor semnala averse. Începând cu orele după-amiezii, în regiunile sudice, sud-vestice și centrale, precum și în zonele montane aferente, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse însoțite de descărcări electrice. Cu totul izolat vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în Munții Banatului, în zona Carpaților Meridionali și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei, vor fi cantități de apă de peste 15…25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. În mare parte din țară valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, astfel maximele se vor încadra în general între 22 și 30 de grade, iar minimele vor fi de la 6 grade în depresiunile Carpaților Orientali până spre 18…20 de grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe spații mici, îndeosebi în centrul țării se va forma ceață.

București

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei și la începutul nopții, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor continua să scadă ușor în sud și sud-est, astfel că în majoritatea regiunilor se vor situa în jurul celor normale la mijlocul lunii septembrie, iar în vest-nord-vest vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse local la munte, în Oltenia și în Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu probabilitate mai mare în Dobrogea; izolat se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări în regiunile sud-estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral. La sfârșitul intervalului, cu precădere în depresiuni și pe văi, se va forma ceață.

Citeste si ANM anunţă şocuri termice pentru următoarele patru săptămâni: caniculă şi furtuni violente

București

Valorile termice vor continua să scadă ușor și vor fi apropiate de normele climatologice ale datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie slabă va fi redusă. Vântul va fi în general moderat pe parcursul zilei, apoi va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 11 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi ușor mai caldă decât normal în această perioadă din an în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali (spre 6…7 grade) și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe areale restrânse ploi în general slabe în regiunile nord-vestice și la munte, dar posibil și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori în jurul celor specifice în a doua decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Vremea va fi mult mai caldă decât specific acestei perioade din an, devenind din nou călduroasă în Câmpia de Vest și Câmpia Română. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va crește în a doua parte a intervalului, în special în jumătatea de nord-vest.

București

Vremea va fi în încălzire, devenind din nou călduroasă, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile în ultima zi.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!