PROGNOZA METEO Ploi însoţite de descărcări electrice. Temperaturi peste normele caracteristice perioadei

Vremea este în încălzire, înregistrându-se, în cele mai multe zone, temperaturi peste normalul acestei perioade. Temperaturile maxime ale perioadei vor fi cuprinse în intervalul 20 - 27 de grade. Spre sfârşitul săptămânii, valorile termice vor fi în scădere treptată.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 17:03
PROGNOZA METEO Ploi însoţite de descărcări electrice. Temperaturi peste normele caracteristice perioadei

LUNI În regiunile vestice şi sud-vestice înnorările se vor accentua treptat și aria ploilor se va extinde, începând din orele după-amiezii, iar trecător pot fi însoțite de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h precum și, temporar, la cote mai reduse, în partea a doua a intervalului, în vestul țării. Valorile termice se vor situa, în marea lor majoritate, peste normele caracteristice perioadei, cu maxime între 20 și 27 de grade, iar minime între 9 și 19 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă în jur de 14 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

MARTI Valorile termice vor fi în scădere în jumătatea de vest a țării, astfel că vremea va deveni răcoroasă, local chiar rece pentru această perioadă, în timp ce, în restul teritoriului, vor fi apropiate de cele normale, chiar ușor mai ridicate în est și sud-est. Cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea regiunilor. Ploile vor avea și caracter de aversă, local se vor cumula cantități de apă însemnate, iar în nord-est, est și sud-est se vor semnala descărcări electrice. În zona montană, la altitudini de peste 1500 m, mai ales seara şi noaptea, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în masivele cele mai înalte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone, cu viteze ce vor depăşi local 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în Banat și 24…26 de grade în Bărăgan, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar minima va fi de 6….8 grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, mai ales în prima parte a intervalului.

MIERCURI Vremea va fi rece în nordul, nord-vestul şi parţial în centrul ţării unde în cursul zilei cerul va fi mai mult noros, pe alocuri va ploua şi vor fi intensificări ale vântului, precum şi în zonele montane unde vântul va continua să sufle tare, cu peste 80 km/h, la începutul intervalului la altitudini mari, cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor mai fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, vremea se va ameliora ca aspect, iar temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei; cerul va fi variabil, ploile se vor semnala izolat, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureş și nord-estul Transilvaniei şi 19…20 de grade în sud şi sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai scăzute, spre -2 grade, în depresiuni unde vor fi condiţii de brumă, dar și mai ridicate pe litoral. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

JOI Vremea se va încălzi în toată ţara. În regiunile vestice şi nord-vestice, înnorările se vor accentua treptat, începând cu orele amiezii şi, mai ales seara şi noaptea, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, însoţite pe alocuri de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi pe spaţii mici ploi slabe. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h, dar izolat şi cu viteze mai mici şi în celelalte zone, cu precădere în regiunile estice şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 3 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi uşor, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice vor fi în scădere treptată, la început în vestul şi în nordul ţării, apoi şi în celelalte regiuni. Va ploua temporar în majoritatea zonelor.