PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme instabilă în următoarele zile. Săptămâna începe cu averse și descărcări electrice în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse, îndeosebi în cursul zilei. Şi în Bucureşti sunt aşteptate ploi însoţite de tunete şi fulgere, iar temperatura va fi în scădere faţă de zilele precedente.

07 mai 2017, 13:48
PROGNOZA METEO. Ploi şi descărcări electrice în următoarele zile

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general instabilă și se va răci în majoritatea zonelor, astfel încât valorile termice se vor situa ușor sub cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei și 22 de grade in sudul extrem al tatii, in Lunca Dunarii iar minimele între 5 și 13 grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice în sudul, centrul și estul țării și pe arii mai restrânse, îndeosebi în cursul zilei, în rest. Local, mai ales în zonele de deal și de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, cu precădere noaptea, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și izolat în restul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 11 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în continuare în general instabilă și va continua să se răcească, devenind rece pentru această dată. În sudul, centrul și în estul țării, pe arii relativ extinse, mai ales ziua, vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate și se mențin condițiile de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, când izolat va ploua. În zona montană precipitațile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 11 grade in nordul Moldovei și 18 grade in Oltenia, iar cele minime între -1 și 11 grade. Spre sfârșitul intervalului în Maramureș, Transilvania și în Dealurile de Vest izolat se va forma brumă.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Instabiliatea atmosferică ramane si se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va continua să scadă, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei, când îndeosebi în regiunile sud-estice va ploua slab. La munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, dar peste zi și în sudul, centrul și estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 grade in est și 17 grade in sud-vest, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, spre sfârșitul nopții, în nord, în centru și în zonele deluroase din rest, vor fi condiții de producere de brumei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Vremea va fi rece pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, când vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 3…5 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi noaptea, când în regiunile intracarpatice și cu totul izolat în rest va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, iar cele minime în general între 5 și 13 grade. Dimineața vor fi condiții de brumă. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

DE VINERI PANA DUMINICA Vremea va continua să se încălzească în majoritatea zonelor. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi prezente în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi ALERTĂ METEO de ploi torenţiale pentru următoarele două zile pentru toată ţara. Precipitaţii mixte şi brumă la munte