PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara în weekend

PROGNOZA METEO. ANM anunţă un nou val de furtuni în zilele următoare în aproape toată ţara.

30 mai 2019, 13:13
PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii în toată ţara în weekend

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 30.05.2019 ORA 21 – 31.05.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce mai pot lua aspect de vijelie și izolat grindină, local în Moldova, Maramureș, Transilvania și în zonele de munte, iar în a doua parte a nopții, pe arii mai restrânse, în Oltenia și Muntenia. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor mai fi posibile izolat, îndeosebi în primele ore ale intervalului. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a nopții când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 31.05.2019 ORA 09 – 01.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Excepție vor face nord-vestul și sud-estul extrem al teritoriului, unde astfel de fenomene se vor produce pe arii mai restrânse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp, iar spre seară și noaptea îndeosebi în jumătatea de sud, precum și în zonele de munte, local 50 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI
Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibil grindină. Probabilitatea pentru aceste fenomene va fi mai ridicată în a doua parte a zilei și în cursul nopții. Cantitatea estimată pentru acest interval este de 25…30 l/mp și izolat posibil 40…50 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 01.06.2019 ORA 09 – 02.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp. Excepție va face extremitatea de sud-est a teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și, mai ales în primele ore ale zilei și, din nou, seara și noaptea, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 02.06.2019 ORA 09 – 03.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales începând cu orele după-amiezii, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor manifesta la început, cu o probabilitate mai mare în sud și sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, apoi și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cu precădere în sud-vest și în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și condiții de grindină, cu o probabilitate mai mare de apariție după-amiaza, seara și la începutul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 03.06.2019 ORA 09 – 04.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării. Temporar vor fi înnorări accentuate și se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă înregistrate prin acumulare sau în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate cu o probabilitate mai mare în sud-vest, la munte și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 29 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat, iar cu o probabilitate mai mare spre seară și în cursul nopții vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și posibile căderi de grindină. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 04.06.2019 ORA 09 – 07.06.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general instabilă în majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

LA BUCUREŞTI
Valorile de temperatură se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului vor mai fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată.