PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Temperaturile scad cu până la 10 grade în următoarele zile

Furtuni puternice la noapte, in jumatatea de tara, urmate de o scadere drastica de temperatura si in zonele in care astazi a fost canicula si disconfort termic accentuat. De marti, vremea se va incalzi din nou.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 11:47
PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Temperaturile scad cu până la 10 grade în următoarele zile

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci și în sudul și sud-estul teritoriului, iar la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice mai scăzute decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 16 grade. Cerul va fi temporar noros ziua, când, local în sud și izolat în rest vor fi averse și descărcări electrice și variabil noaptea. Punctiform, cantitățile de apă
vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special în prima parte a intervalului, în est, sud- est, precum și pe crestele montane, zone unde la rafală se vor atinge viteze, în general de 55…65 km/h și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

BUCUREȘTI
Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 11 grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime se vor încadra în general între 6 și 16 grade.. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, însă doar izolat vor fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare la deal și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua, în regiunile estice, sud-estice și pe crestele montane.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi ușor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Vremea va continua să se încălzească ușor, iar local în sud va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, însă doar izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 7 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi caldă, chiar călduroasă pe arii relativ extinse în sud, unde disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza și noaptea, la început în zonele de deal și de munte, apoi local și în zonele joase de relief din vest, nord și centru. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 11 și 20 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre 8 grade.

BUCUREȘTI
Vremea va deveni călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PANA LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va răcori și va deveni instabilă, la început în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului.
BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă la începutul intervalului, apoi se va răcori și va deveni instabilă.