Prognoza meteo. Ploi torenţiale şi disconfort termic toată săptămâna

Cerul va fi variabil la noapte, cu perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină în Banat, Oltenia, local în Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia și pe areale mici în rest.

21 aug. 2022, 15:19
Prognoza meteo. Ploi torenţiale şi disconfort termic toată săptămâna

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
În regiunile sud-vestice vremea va fi relativ răcoroasă, cerul va fi mai mult noros şi va continua să plouă. În celelalte zone vremea va fi mai caldă decât normal, călduroasă în sud-est unde disconfortul termic va fi ridicat, dar vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate (peste 20…35 l/mp şi pe alocuri -cu precădere în Carpaţii Meridionali şi zona deluroasă aferentă- peste 50…60 l/mp). Izolat vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiunile intramontane și 22…23 de grade pe litoral.

Alertă meteo, ANM a emis coduri galbene şi portocalii de fenomene meteo periculoase. Harta judeţelor afectate de furtuni

BUCUREȘTI
Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi perioade cu averse posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Prognoza meteo MARTI
ÎN ȚARĂ
În majoritatea zonelor ţării, vremea va fi în continuare în general instabilă, cu înnorări temporare şi pe arii relativ extinse averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice. Local se vor mai înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină. În estul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări. Valorile termice vor fi în general comparabile cu cele din ziua anterioară, cu vreme călduroasă şi disconfort ridicat în sud-est, iar la nivelul întregii ţări temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade şi minimele în general între 13 și 21 de grade.

BUCUREȘTI
Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi perioade cu averse, cu probabilitate mai mare în prima parte a zilei şi din nou pe timpul nopţii; vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni pe arii extinse călduroasă, cu precădere în estul şi sud-estul ţării unde pe alocuri va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice în vest-nord-vest şi la munte, pe alocuri în centru şi în dealurile subcarpatice şi doar pe spaţii mici în rest. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud-est a teritoriului şi posibil izolat şi în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţă) și 21…23 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, cu valori termice şi disconfort în creştere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, izolat caniculară în regiunile estice, iar disconfortul termic va fi ridicat cu precădere în vest şi în sud-est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii în vestul şi în sudul teritoriului şi în zona montană unde doar pe spaţii mici vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice şi pe alocuri la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali și în jurul a 22 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Se întâmplă și la case mai mari. Parisul a fost măturat de furtunile care au provocat inundații teribile

BUCUREȘTI
Va fi în continuare vreme călduroasă, cu disconfort termic relativ ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară şi la începutul nopţii, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, trecător cu uşoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo VINERI, SAMBATA, DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Vremea se va menţine călduroasă, la câmpie izolat va fi caniculă, iar local disconfortul termic va fi ridicat. Probabilitatea de ploaie va fi redusă. La BUCUREȘTI, vremea călduroasă va persista, în cursul după-amiezilor se poate atinge starea de caniculă şi nu vor fi condiţii de ploaie.