PROGNOZA METEO. Ploi, vijelii şi grindină în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată în următoarele zile. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 18:09
PROGNOZA METEO. Ploi, vijelii şi grindină în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse și descărcări electrice în zona Carpaților Orientali și în regiunile nordice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în prima parte a intervalului în zona Carpaților Orientali, în nord-est și local în Carpații Meridionali, precum și în centru și sud-vest, iar seara și noaptea în jumătatea de est a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate în special în intervale scurte de timp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 35 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade. În orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat în sud-est, unde pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. În orele după-amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade. Din orele serii, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Vor fi condiții pentru cantități de apă însemnate (în medie 10…15 l/mp). Temperatura
minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. În prima parte a zilei, în jumătatea de est a țării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică – înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și se vor înregistra pe arii restrânse cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu o probabilitate mai mare în zona de munte. Vântul va avea intensificări, local și temporar în regiunile extracarpatice și la munte, cu viteze mai mari în sud-est. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua precedentă în sud-est, se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime în general între 8 și 18 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse posibil însemnate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în prima parte a zilei. Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va încălzi și va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza la munte, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

VREMEA BUCUREȘTI se va încălzi și va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…17 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va continua să se încălzească și va deveni călduroasă în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE LUNI PANA JOI

ÎN ȚARĂ: Vremea va fi caldă, călduroasă îndeosebi în regiunile sudice.

BUCUREȘTI: Vremea se va menține călduroasă.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de caniculă în următoarele ore. HARTA zonelor vizate