PROGNOZA METEO. Ploile se împuţinează, dar temperaturile scad

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor pentru următoarele zile, însă vestea bună este că ploile se împuţinează şi se restrâng.

27 mai 2015, 12:55
PROGNOZA METEO. Ploile se împuţinează, dar temperaturile scad

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se ameliorează sub aspectul fenomenele asociate instabilităţii atmosferice accentuate. Peste zi mai sunt înnorări şi ploi în majoritatea regiunilor, dar aceste vor fi slabe cantitativ şi vor avea caracter local la munte, iar in celelalte regiuni vor fi pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în est şi în sud-est, dar trecător şi în sud-vest şi pe crestele montane. Temperaturile scad semnificativ în est şi în sud-est şi vorbim aşadar despre o vreme răcoroasă în toată ţara pentru sfârşit de mai, cu maxime ce pleacă de la doar 13…14 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi ajung până la cel mult 22 grade în Bărăgan şi în Dobrogea.  

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, temperaturile scad, aşa că şi aici vremea devine răcoroasă pentru această dată. Vor fi innorări şi trecător condiţii să plouă slab. Vântul sufla cel mult  moderat, iar maximele vor fi în jur de 20 de grade.

Citeşte şi COD ROŞU de INUNDAŢII în ţară

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă, dar temperaturile vor fi încă mai mici decât mediile multianuale specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil în estul şi sudul ţării, unde doar izolat şi trecător vor fi condiţii să plouă slab şi mai mult senin în rest. Vântul va avea ceva intensificări în est şi în sud-est, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…18 grade în nord-vest, centru şi în depresiuni şi 24 de grade în sud-est.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor vineri faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, iar maximele de 22…23 grade sunt încă uşor mai mici decât cele normale în această perioadă.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se va menţine predominant frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că regimul termic se va situa în limite normale pentru sfârşitul lunii mai. Cerul va fi senin, cu unele înnorări în sud-estul extrem, iar spre seară şi noaptea în zona montană unde, cu totul izolat, vor fi posibile ploi slabe. Vântul se va intensifica uşor peste zi în est şi în sud-est, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21…22 de grade în nord, centru şi pe litoral şi 27 de grade, izolat, în sud şi sud-est.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se va menţine frumoasă, sâmbătă, şi va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor încadra în limite normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla plăcut. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile continuă să crească şi vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în ves, în centru şi în nord, precum şi la munte unde, mai ales după-amiaza şi seara, local se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla mai alert în est şi la munte, dar trecător şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în depresiuni şi 29…30 de grade în sud şi sud-est. De luni până la jumătatea săptămânii următoare vremea va continua să se încălzească, iar valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Ploi trecătoare se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în cursul după-amiezelor.