PROGNOZA METEO. Plouă pe arii extinse din România, în următoarele zile. Cum va fi vremea în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va menţine ploioasă, în următoarele zile, pe arii extinse din ţară, la munte fiind aşteptate ninsori. 

17 mart. 2017, 14:13
PROGNOZA METEO. Plouă pe arii extinse din România, în următoarele zile. Cum va fi vremea în Bucureşti

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ, 18 MARTIE. În vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse, iar în primele ore în Maramureș și în Transilvania trecător vor fi și precipitații mixte. În zona montană vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m și vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 50…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. Intensificări ale vântului vor fi local şi temporar și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 18 grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 1 și 10 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări temporare, iar în cursul nopții vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari (în jurul a 50 km/h) în a doua parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ, 19 MARTIE. Vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii mai extinse în vest, în centru și în nord, unde se vor cumula local peste 15 l/mp. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. În restul țării ploile, mai ales averse, se vor semnala local, iar în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, în special pe parcursul zilei, în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în regiunile sudice, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni și 16…17 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi schimbătoare. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO LUNI, 20 MARTIE. Vremea va intra într-un proces de încălzire. În nordul, centrul și nord-estul țării cerul va fi mai mult noros și local va ploua, mai ales în prima parte a intervalului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi izolate. În zonele de munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificări, în special ziua, în majoritatea regiunilor, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 7 grade. În cursul nopții, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi relativ reduse. Vântul va avea unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, 21 MARTIE. Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 12 și 22 de grade și minime, în general, între 1 și 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, iar noaptea și în cele vestice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în zonele de munte. Vor fi condiții de ceață.