Prognoza meteo: Polei peste care se depune strat de zăpadă. Ninsorile se extind în toată ţara

Cerul va fi noros și vor fi precipitații moderate cantitativ în sud-vest și sud (cantități de apă în general de 10 l/mp), pe arii relativ extinse în vest și local în centru și est. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar în zonele de munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai ridicată în centrul și nord-estul teritoriului.

06 dec. 2023, 15:13
Prognoza meteo: Polei peste care se depune strat de zăpadă. Ninsorile se extind în toată ţara

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi predominant închisă, iar îndeosebi în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei, iar cele minime se vor situa între -4 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, precum și în zona deluroasă din Banat și Crișana și mai ales ploi și lapoviță în rest. Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, ce vor atinge viteze de până la 40…50 km/h pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață.

Ninge la București și în alte județe. ANM anunță că la munte și în Moldova se va depune strat de zăpadă
BUCUREȘTI
Valorile termice vor scădea față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi rece pentru această dată în Moldova, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei, doar pe spații mici îndeosebi în sudul Transilvaniei și al Crișanei, în Banat, Muntenia și Oltenia vor fi precipitații slabe mixte; începând de seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul teritoriului și se vor semnala ninsori sau lapoviță în Bărăgan și sudul Moldovei și în Dobrogea, iar pe litoral și în deltă predominant ploi. Izolat vor mai fi condiții de polei. La munte pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice unde vor fi viteze în general de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 6 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral până spre 1…2 grade. Mai ales noaptea, local în vest și centru și izolat în rest, se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în general închisă, iar la începutul intervalului, trecător vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei date. Înnorările vor fi mai persistente în sud-estul teritoriului unde la începutul intervalului pe alocuri se vor semnala precipitații mixte, dar și în zonele joase de relief din vest și centru, unde local va fi ceață, trecător asociată cu burniță. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, iar ceața se va semnala, pe arii restrânse, cu precădere spre sfârșitul intervalului. Vântul va fi în general moderat în regiunile sud-estice, iar în zona litoralului temporar va avea intensificări, în timp ce în restul țării va sufla în general slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele cu ceață mai persistentă din vest și centru, iar cele minime se vor situa în general între -8 și 0 grade.

Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare în Bucureşti, ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în continuare apropiate de mediile multianuale, însă noaptea, în cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi mai ridicate. În prima parte a zilei va fi ceață sau nebulozitate stratiformă în zonele joase din vest și centru și pe arii mai restrânse în sud și est. Începând din orele serii nebulozitatea se va extinde și vor fi precipitații mixte, pe arii relativ extinse în vest, nord și centru și izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales la începutul intervalului se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad, posibil ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în vestul, nordul și centrul țării.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, potrivit ANM.