Prognoza meteo. Potop peste România, va ploua până la începutul lunii martie în toată ţara

Avertizare meteo pentru ploi abundente în centrul și nord-estul țării, intensificări ale vântului în nord-est, nord-vest și sud-vest, și ninsori puternice în Carpații Meridionali, până miercuri, 14 februarie.

13 feb. 2024, 08:43
Prognoza meteo. Potop peste România, va ploua până la începutul lunii martie în toată ţara

O zonă de presiune scăzută va afecta România la începutul acestei săptămâni, aducând ploi abundente în mai multe regiuni ale țării, ninsori în zonele de munte și intervale cu vânt puternic.

Ploile vor continua și marți în jumătatea nordică a țării, iar câteva averse vor ajunge, după-amiaza, și în regiunile sudice. Vremea va începe să se răcească, iar în nord-est și, local, în nord-vest și sud-vest, vor fi intensificări ale vântului cu rafale de până la 50 – 60 km/h.

Meteorologi – Temperaturi peste cele specifice perioadei, în toată ţara, până aproape de jumătatea lunii martie

Temperaturile vor fi peste cele specifice perioadei, în toată ţara, până aproape de jumătatea lunii martie, anunţă marţi meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Săptămâna 26 februarie – 4 martie se anunţă ploioasă în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice. Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024 Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi local deficitar în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Furtuna Karlotta va mătura România din temelii! Anunțul de ultimă oră făcut de ANM. Românii să fie pregătiți pentru vânt, viscol și posibile inundații

Prognoza meteo săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, anunţă ANM.

Prognoza meteo săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Citește și: Prognoza meteo. Se rup cerurile în toată ţara, iar la munte vom avea lapoviţă şi ninsori. Umbrela, accesoriu obligatoriu şi la Bucureşti

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.