Prognoza meteo. Se rup cerurile în toată ţara, iar la munte vom avea lapoviţă şi ninsori. Umbrela, accesoriu obligatoriu şi la Bucureşti

La noapte, cerul va avea înnorări. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, unde se vor acumula cantități de apă de 20...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, treptat precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și se va depune pe alocuri strat de zăpadă. Ploi, în general de 5...10 l/mp, se vor semnala și în Maramureș, Crișana, local în Banat și restul Moldovei, cu totul izolat în Dobrogea, precum și în Carpații Occidentali, unde în zona înaltă vor fi precipitații mixte.

12 feb. 2024, 14:19
Prognoza meteo. Se rup cerurile în toată ţara, iar la munte vom avea lapoviţă şi ninsori. Umbrela, accesoriu obligatoriu şi la Bucureşti
Florinela Georgescu, ANM: "S-a schimbat masa de aer de deasupra României". Prognoza meteo actualizată, când vin ploile

Prognoza meteo MARTI
În Țară

Vremea se va răci față de zilele precedente, mai accentuat în vestul, centrul și nordul teritoriului, însă valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, unde se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp, iar izolat de 30…35 l/mp. Noaptea, trecător în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, îndeosebi pe parcursul zilei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Ploi, în general de 5…10 l/mp, se vor semnala pe arii relativ extinse și în restul regiunilor, iar în Carpații Occidentali, în zona înaltă treptat vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, dar se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 15 grade, iar minimele între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Superciclonul mediteraneean lovește România. Furtuni violente de vară și vânt puternic în jumătate de țară. Avertizare meteo
București

Valorile de temperatură vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice vor continua să scadă, însă în majoritatea zonelor pe parcursul zilei se vor menține peste mediile climatologice ale perioadei, iar noaptea se vor apropia de acestea îndeosebi în regiunile intracarpatice; astfel, cele maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade. În jumătatea de est a teritoriului, înnorările vor fi persistente, iar în celelalte zone, cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degaja treptat. Vor fi precipitații în general slabe -predominant ploi pe alocuri în sudul și în estul țării, mixte pe arii restrânse în centru și fulguieli la munte; în celelalte zone, precipitații trecătoare vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice și sud-estice, în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă, cu rafale în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București

Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade și cea minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor și se vor situa peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în jumătatea de est a țării și îndeosebi în a doua parte a intervalului, pe alocuri vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în Dobrogea, estul Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Scad temperaturile, plouă torenţial şi avem parte şi de fulguieli
București

Regimul termic diurn, ușor mai ridicat decât în ziua precedentă, va fi caracterizat de valori peste normele perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade și cea minimă de 0…2 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice vor marca o scădere față de ziua anterioară în sud-estul țării și vor crește în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, unde, mai ales în prima parte a intervalului, local vor fi precipitații slabe, la început mixte, apoi predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări locale în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua anterioară și se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros și mai ales după amiază, temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

Valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, însă se vor situa în general peste normele climatologice specifice în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere la mijlocul intervalului în regiunile estice și la munte.

București

Valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei, dar cu variații de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.