PROGNOZA METEO. Prima săptămână de vară începe cu temperaturi de august

PROGNOZA METEO. Prima săptămână de iunie începe cu temperaturi de august. Abia spre weekend căldura se va mai potoli. Furtunile de vară, scurte dar violente, vor fi prezente în mai multe zone din ţară.

RomaniaTV.net
27 mai 2018, 15:54
PROGNOZA METEO. Prima săptămână de vară începe cu temperaturi de august

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zonele montane și submontane, precum și în regiunile sudice și vestice unde însă, doar pe arii restrânse,vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, însă probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, în special, după orele prânzului când local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile vestice și de sud-vest, în Carpații Occidentali și Meridionali, precum și în zonele submontane aferente acestora. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp, pe spații mici, se vor acumula cantități de apă mai importante și vor fi posibile căderi de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general frumoasă și se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 19 grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, în special, după-amiaza la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali unde, izolat, se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în sud-estul teritoriului, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zonele deluroase și montane, precum și în regiunile sudice, unde după-amiaza și seara, izolat se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în zona litoralului, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre 4 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei, însă, probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

JOI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice, mai ridicate decât mediile multianuale, vor continua să caracterizeze o vreme mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare după orele amiezii, în special, la deal și la munte unde, pe arii restrânse, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât în ziua anterioară, în majoritatea regiunilor, se vor încadra între 25 și 32 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Astfel, temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

TENDINŢE VINERI – LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răcori treptat, urmând astfel ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de apariție a ploilor, de scurtă durată, va fi ridicată la început în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, apoi și în restul teritoriului.

LA BUCUREŞTI
Vremea, mai caldă decât în mod normal de la începutul intervalului, va intra într-un proces de răcorire urmând ca valorile de temperatură să se situeze în jurul celor specifice începutului de iunie. Probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată va crește de la mijlocul intervalului.