Prognoza meteo. Primăvara se lasă aşteptată, la munte revine lapoviţa, în rest ploi slabe

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului (viteze în general de 40...50 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Se va forma ceață, local în sud-estul țării, unde vor fi condiții de burniță, și pe alocuri în celelalte zone.

27 feb. 2024, 13:55
Prognoza meteo. Primăvara se lasă aşteptată, la munte revine lapoviţa, în rest ploi slabe

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei în toată țara. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului (viteze în general de 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor situa între 9 și 21 de grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Mai ales dimineața și noaptea va fi ceață în estul și sud-estul țării, unde vor fi condiții de burniță, și izolat în rest.

București

Valorile termice se vor situa peste cele specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime în general între 0 și 11 grade, cu cele mai mari valori în Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales în timpul nopții va ploua slab în Banat, Oltenia, local în Muntenia și în sudul Crișanei, iar la altitudini mari în Carpații Meridionali, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Oltenia și în zona înaltă a Carpaților Meridionali. În special în regiunile extracarpatice local va fi ceață, pe alocuri persistentă, și posibil va burnița.

Prognoza meteo lunară. Flux de aer cald, anticiclonul est-european îşi extinde o dorsală peste România. Babele aduc lapoviţă şi ploi

București

Vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 5 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

În cea mai mare parte a țării vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în Oltenia, local Transilvania, sudul Banatului, la munte și izolat în celelalte regiuni. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe crestele Carpaților Meridionali și pe arii restrânse și la viteze mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 19 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -4 grade. Dimineața și noaptea, izolat, cu o probabilitate mai mare în est și în sud-est, va fi ceață.

București

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a lunii martie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult noros, iar în primele ore ale intervalului vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

În cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menține peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va avea înnorări în mare parte din interval. Pe alocuri va ploua slab, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice și la munte. Pe crestele montane precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -4 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

Cod Roșu de viscol în aprilie? Florinela Georgescu, ANM: „Iernile blânde au tendinţa de prelungire. În urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie”. Prognoza Accuweather de Paşte 2024

București

Valorile de temperatură vor fi în scădere ușoară față de intervalului anterior. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară

Valorile de temperatură se vor situa în continuare peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării, dar în special în jumătatea de vest. Ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, se vor semnala doar pe arii restrânse.

București

Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în ultima zi.