PROGNOZA METEO. Primul weekend din luna mai se anunţă ploios. Cât va dura instabilitatea atmosferică în România

PROGNOZA METEO. Instabilitatea atmosferică se va resimţi de sâmbătă după-amiază la nivelul întregii ţări, iar până luni vom avea parte de precipitaţii în toate regiunile.

01 mai 2020, 17:39
PROGNOZA METEO. Primul weekend din luna mai se anunţă ploios. Cât va dura instabilitatea atmosferică în România

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, instabilitatea atmosferică se va menține ridicată ziua îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, iar noaptea mai ales în est, sud și centru și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15 l/mp şi punctiform 25…35 l/mp. Izolat se va semnala grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade pe litoral și în depresiuni și 26…27 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO. La Bucureşti, sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și noaptea, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal la această dată, va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Ziua mai ales în estul, centrul și sudul țării, iar noaptea în jumătatea de est a teritoriului, precum şi în zona montană, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi character torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu apect de vijelie. Izolat se va semnala grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15…20 l/mp şi punctiform 30…40 l/mp. Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică, se vor semnala local şi în restul teritoriului. Intensificări ale vântului vor fi, mai ales în cursul zilei, și în regiunile sud-vestice și vestice. În zona montană, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formă de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral și în depresiuni și 22 de grade în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse în general moderate cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în ușoară scădere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor, dar cu precădere în jumătatea de est a ţării unde vor fi înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse, pe alocuri moderat cantitativ; în special în Dobrogea vor fi şi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin descărcări electrice, averse ce vor avea character torenţial şi condiţii de grindină şi vijelii. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ploi slabe se vor semnala doar izolat. În zona montană înaltă trecător vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în regiunile estice, precum şi în sud-vest şi pe spaţii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între 2 și 12 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, luni, vremea se va menține instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Marţi, vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 23 de grade. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în general slab în regiunile din vest, centru şi nord; izolat în extremitatea de vest vor fi posibile descărcări electrice. La munte vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ziua sub formă de ploaie, iar în cursul nopţii, la altitudini mari, şi lapoviţă sau ninsoare. În sud şi în sud-est ploi neînsemnate cantitativ vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi local în regiunile estice şi sudice. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 20…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 6…8 grade.