PROGNOZA METEO. Revin ploile în România. Temperaturile încep să scadă

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se strice în România, iar ploile îşi vor face apariţia în mai multe regiuni din ţară. În Bucureşti, vremea se va răci, devenind apropiată de normalul acestei perioade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 11:45
PROGNOZA METEO. Revin ploile în România. Temperaturile încep să scadă

Cerul va fi variabil în vestul țării, dar va avea înnorări temporar accentuate în celelalte regiuni, unde se vor semnala averse și descărcări electrice pe arii relativ extinse în sud-est și local în rest. Cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse, 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în zona de munte și în sud-estul teritoriului, precum și, trecător, în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 20 de grade. Izolat, vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi mai mult noros și, temporar, va ploua și se vor semnala descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Miercuri, în ţară, în vestul, nord-vestul și centrul țării, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, în timp ce în rest vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil în est și sud-est, dar va avea înnorări în celelalte regiuni, mai accentuate după-amiaza și noaptea, când aria ploilor, însoțite și de descărcări electrice, se va extinde treptat dinspre regiunile sud-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar de scurtă durată și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

În București, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară și noaptea. Se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Joi, în ţară, vremea va deveni răcoroasă în vest, sud-vest, centru şi nord, în timp ce în sud-estul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări și va ploua, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea în regiunile estice și sud-estice, local în cele centrale și izolat în rest. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local şi temporar şi în celelalte zone, în special în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

În București, vremea se va răci, devenind apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Vineri, în ţară, în jumătatea de est a ţării, vremea va fi în general instabilă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse; vor fi mai ales averse, iar în Muntenia şi Dobrogea se vor semnala local descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar ploi slabe vor fi posibile doar pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai susţinute la munte şi în extremitatea de sud-vest, dar local şi temporar şi în regiunile estice. Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale ale datei în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce se vor încadra între 13 și 22 de grade şi minime între 7 și 16 grade. Pe alocuri, în orele dimineţii, dar mai ales ales noaptea, se va semnala ceaţă.

În București, vremea va fi în general instabilă; cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă, apropiată de cea normală pentru această dată, va fi de 18…19 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul şi sud-estul ţării, precum şi la munte unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

În București, valorile termice diurne vor fi în continuare apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o maximă în jurul a 22 de grade. Cerul va avea înnorări temporare și vor mai fi posibile ploi slabe, în special la începutul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă, iar temperatura minimă va fi de 11…13 grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE DUMINICA, LUNI, MARTI

În ţară, valorile termice vor fi în creştere, astfel că vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii octombrie. Ploi slabe vor fi posibile local la sfârşitul intervalului.

În București, vremea va deveni caldă pentru această perioadă din an, iar ploi slabe pot apărea spre sfârşitul intervalului.