PROGNOZA METEO. Săptămână atipică pentru luna ianuarie, cu temperaturi ridicate şi şanse mici de lapoviţă şi ninsoare

Meteorlogii anunţă o săptămână blândă pentru luna ianuarie, cu temperaturi ridicate şi doar momente răzleţe de lapoviţă şi ninsoare în zona montană. Ceaţa este singurul fenomen supărător al dimineţilor viitoare.

11 ian. 2020, 16:58
PROGNOZA METEO. Săptămână atipică pentru luna ianuarie, cu temperaturi ridicate şi şanse mici de lapoviţă şi ninsoare

PROGNOZA METEOROLOGICĂ IN INTERVALUL
11.01.2020 ORA 20 – 12.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât mediile climatologice ale datei, cu minime cuprinse între -6 și 4 grade. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul și estul țării și va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în zona Carpaților Orientali și predominant ploi în Moldova, iar cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și pe crestele montane. Pe spații mici, îndeosebi în Transilvania și Câmpia de Vest, se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în a doua decadă a lunii ianuarie, astfel că minima va fi de -1…1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
12.01.2020 ORA 08 – 13.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul precedent în toată țara, totuși cele diurne se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite ale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, în timp ce minimele se vor apropia de mediile climatologice specifice datei în majoritatea zonelor și vor fi cuprinse între -12…-9 grade în depresiunile din Transilvania și 0…1 grad pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a zilei, când izolat vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în sud-est și fulguieli în Carpații Orientali. Pe parcursul nopții, cu precădere în zonele joase din nord-vest, dar parțial și în cele din centru, vest și sud-vest se va semnala nebulozitate joasă sau ceață, asociate izolat cu fulguieli sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în est și în sud-est, iar noaptea pe crestele Carpaților Orientali.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice, deși vor scădea ușor față de intervalul anterior, se vor situa peste cele caracteristice acestei perioadei din an. Cerul va avea înnorări trecătoare ziua și va fi mai mult senin noaptea, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
13.01.2020 ORA 08 – 14.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase din vest, nord-vest și centru, local vor persista nebulozitatea stratiformă și ceața, ce vor putea fi asociate izolat cu burniță sau fulguieli, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În restul teritoriului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale, cerul va fi variabil, iar nori joși și ceață vor apărea mai ales pe timpul nopții, îndeosebi în Câmpia Română. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile intramontane și 0…2 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele caracteristice perioadei din an, cu o maximă de 7…8 grade. Cerul va fi variabil, dar pe parcursul nopții va crește probabilitatea de apariție a norilor joși sau a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi -3…-2 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până spre -5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
14.01.2020 ORA 08 – 15.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief, local va fi nebulozitate stratiformă și se va forma ceață, ce vor persista pe arii restrânse, iar în restul țării cerul va fi variabil în mare parte din interval. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale caracteristice în prima jumătate a lunii ianuarie în majoritatea zonelor. Astfel temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 0 grade.

LA BUCUREŞTI
La începutul zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă și se va forma ceață, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
15.01.2020 ORA 08 – 16.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief din sudul și estul țării va persista nebulozitatea stratiformă și local se va semnala ceață, asociate izolat cu burniță. În restul țării cerul va fi variabil, iar ceața va apărea pe arii restrânse dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jur de -12 grade, dar și mai ridicate spre 3…4 grade în dealurile vestice și pe litoral.

LA BUCUREŞTI
În cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă, iar dimineața și noaptea se va semnala și ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
16.01.2020 ORA 08 – 19.01.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant închisă cu nori joși și ceață îndeosebi în sud și est, iar spre sfârșitul intervalului în vest și nord va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor. Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant închisă, cu nori joși și temporar ceață, iar valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale.