Prognoza meteo Săptămâna Mare. Vremea se răceşte în primele zile. Cum va fi vremea de Paşte

Prognoza meteo Săptămâna Mare. Duminică şi primele zile ale săptămânii viitoare vor fi dominate de o răcire a vremii, însă în limitele normale pentru această perioadă. De joi vremea se va încălzi şi există posibilitatea ploilor în partea de vest şi sud-vest a ţării.

RomaniaTV.net
31 mart. 2018, 14:03
Prognoza meteo Săptămâna Mare. Vremea se răceşte în primele zile. Cum va fi vremea de Paşte

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ
În vestul, nord-vestul și centrul țării vremea va fi vântoasă și va deveni în general instabilă. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h. În jumătatea de vest a teritoriului ploile vor fi în extindere și cantitățile de apă vor atinge local 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, iar cu totul izolat vor fi condiții de grindină. Spre sfârșitul intervalului, în zona înaltă de munte, mai ales a Carpaților Occidentali și Meridionali, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În estul și în sud-estul țării, vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, de 50…55 km/h, mai ales în a doua parte a nopții, când vor fi posibile și ploi slabe pe arii restrânse în Muntenia și în nordul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade.

BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări în a doua parte a nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în toată țara, dar mai accentuat în vest, nord-vest și centru, unde valorile termice vor fi cu 10…12 grade mai scăzute față de ziua anterioară. Vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte și în vestul, centrul și sudul teritoriului, rafalele vor atinge 65…75 km/h. Cerul va avea înnorări și vor fi ploi în toate regiunile, pe arii mai extinse în cele intracarpatice. Vor fi mai ales averse și se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local, în special în nord-vest și la munte, 15…20 l/mp.

În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare astfel încât, mai ales seara și la începutulnopții, se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade.

BUCUREŞTI
Vremea se va răci față de ziua precedentă, devenind normală termic pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, când vor fi averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de până la 50…55 km/h.

LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și temporar, ziua, vor fi ploi slabe de scurtă durată pe arii restrânse în est și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în regiunile sudice și la munte rafalele vor atinge 60…70 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nord-vest și 17 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață și, mai ales în nordul și centrul țării, precum și în zonele deluroase, de brumă.

BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat și cu intensificări în cursul zilei, când vor fi rafale de până la 50…55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

MARŢI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi predominant frumoasă și, mai ales în vestul, centrul și nordul țării, se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua în nord-vest, sud-est și zona înaltă de munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade pe litoral și 20 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, unde se mențin condiții de apariție a brumei. Noaptea în zonele joase vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona înaltă de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 22 de grade, mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, spre 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, unde se mențin condiții de brumă. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢE JOI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în regiunile vestice și sud-vestice.

BUCUREŞTI
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.