Prognoza meteo săptămânală. Caniculă şi furtuni, vremea capricioasă continuă

În sud-estul țării, estul Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, iar ploi de scurtă durată (în general slabe cantitativ) și descărcări electrice vor fi pe arii restrânse

25 iun. 2023, 15:02
Prognoza meteo săptămânală. Caniculă şi furtuni, vremea capricioasă continuă

Prognoza meteo LUNI Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei, astfel maximele se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, mai ales în prima parte a intervalului, local în sud, sud-vest și la munte și izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în centru. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări pe parcursul zilei în estul țării, în Carpații Meridionali și în sudul Banatului. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când vor mai fi ploi de scurtă durată, dar slabe cantitativ și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

 

Harta României devine portocalie. ANM anunţă noi coduri de fenomene periculoase

Prognoza meteo MARTI Vremea va deveni călduroasă local în zonele de câmpie și podiș, în timp ce în restul zonelor va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra în general între 13 și 20 de grade. În jumătatea de nord a țării, după-amiaza și pe parcursul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.
Prognoza meteo MIERCURI Vremea se va răcori față de ziua anterioară în majoritatea zonelor, mai semnificativ în jumătatea de nord a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la munte, în vestul, nordul, centrul și estul țării și pe arii restrânse în rest. Cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 8 și 19 grade. BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros și după orele amiezii vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO. Un ciclon loveşte România după episodul scurt de caniculă

Prognoza meteo JOI Valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la munte, local în nordul, centrul și estul țării și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiuni. BUCUREȘTI Cerul va avea înnorări temporare și, îndeosebi în prima parte a intervalului, vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DE JOI PANA SAMBATA Vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în zonele de câmpie și podiș. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată cu precădere la deal și la munte, iar spre sfârșitul intervalului și în sud-vest.