PROGNOZA METEO. Şapte zile pline de vijelii, furtuni puternice şi ploi torenţiale. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Temperaturile vor scădea în următoarele zile pe întreg teritoriul României. Urmează o săptămână plină cu vijelii, averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină. În Capitală valorile termice vor mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă a lunii.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 11:31
PROGNOZA METEO. Şapte zile pline de vijelii, furtuni puternice şi ploi torenţiale. Cum va fi vremea în Capitală

La noapte, în țară, vremea va fi rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale nopții în est, sud-est și la munte, iar spre sfârșitul intervalului cu precădere în nord-vest și în centru, unde pe arii restrânse trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, iar la viteze mai mici, și pe suprafețe restrânse și în estul.

Citește și: PROGNOZA METEO. Temperaturi scăzute pentru această perioadă în România. Cum va fi vremea în Capitală

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în primele ore ale nopții când trecător vor fi posibile ploi slabe.
Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 9…10 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Luni, în țară, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Astfel, în special din orele amiezii în regiunile intracarpatice, la deal și la munte, apoi local şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în nord-est vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe suprafețe mici vijelii și posibile căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pe arii restrânse vor fi însemnate. La altitudini mai mari de 1800 m, trecător precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade.

În București, valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii mai. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ridicată. Aceasta se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii şi căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Marți, în țară, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru această dată din an. Temporar înnorările vor fi accentuate şi mai ales din a doua parte a zilei, în majoritatea regiunilor vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe arii restrânse cantitățile de apă totalizate în special în intervale scurte de timp vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 20 de grade, iar cele minime între 5 și 12 grade.

În București, vremea se va menţine mai rece decât în mod normal pentru această dată şi va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate, iar cu o probabilitate mai mare din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ridicată. Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și căderi de grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Miercuri, în țară, vremea se menţine în general instabilă, iar valorile termice se vor situa sub cele normale ale perioadei în cea mai mare parte a ţării. Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Fenomenele vor fi mai frecvente şi mai intense în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Banatului, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană şi se vor semnala local în restul ţării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra pe alocuri cantități de apă însemnate şi pe spaţii mici va cădea grindină. Izolat vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 21 de grade, uşor mai ridicate în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade.

În București, vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate în orele după-amiezii,
când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de
grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Joi, în țară, în cea mai mare parte a ţării se va menţine o vreme răcoroasă şi în general instabilă. Pe parcursul zilei, în regiunile din sud, centru şi est temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Noaptea, va ploua continuu în regiunile sud-estice unde se vor cumula cantităţi de apă importante. În vestul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile izolat, în orele amiezii. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime în general între 5 și 13 grade.

În București, vremea va fi în continuare răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, mai ales în a doua parte a zilei,
vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul
valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI de VINERI pana LUNI

În țară, în majoritatea zonelor, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale la sfârşitul lunii mai. Va ploua local şi
temporar în cea mai mare parte a ţării.

În București, valorile termice vor creşte uşor şi treptat, dar în prima zi vremea va fi încă răcoroasă. Probabilitatea de ploaie va
ridicată, mai ales la începutul intervalului.