PROGNOZA METEO: Se anunţă CEA MAI GREA IARNĂ din ultimii 8 ani. Un ciclon polar aduce fenomene extreme

Avertisment pentru românii care doresc să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în Regatul Unit. Meteorologii britanici au anunţat că arhipelagul ar putea înfrunta cea mai friguroasă iarnă din ultimii 8 ani.  

25 nov. 2018, 07:21

PROGNOZA METEO: Primele ninsori au căzut deja în nordul Regatului, iar specialiştii avertizează că întreg teritoriul britanic va fi acoperit de zăpadă. Prognoza meteo prevede şase săptămâni extem de friguroase cauzate de aerul provenit din zonele polare ce va ajunge pe teritoriu.

Specialiştii avertizează că urmările valului de aer polar se vor resimţi şi în lunile Ianuarie şi februarie, când temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

La noi, meteorologii anunţă o iarnă capricioasă, cu episoade de viscol şi ger, deşi este prematur pentru o prognoză exactă a anotimpului friguros.

PROGNOZA METEO ANM: „Aşteptăm FENOMENE EXTREME”. Ce iarnă vom avea anul acesta

”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii.

În decembrie, precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE. Cum va fi vremea de Ignat şi în Ajun de Crăciun

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării. 

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării. 

Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.