Prognoza meteo. Se depune strat de zăpadă la munte, poate apărea fenomenul freezing rain

LA NOAPTE Va fi nebulozitate joasă și pe alocuri ceață posibil asociată cu burniță sau ploaie slabă în regiunile extracarpatice și parțial în centrul țării, în timp ce, în celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ceață și ploaie slabă se vor semnala cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, unde la rafală se vor depăși 70...80 km/h.

08 ian. 2023, 15:08
Prognoza meteo. Se depune strat de zăpadă la munte, poate apărea fenomenul freezing rain

PROGNOZA METEO LUNI Valorile de temperatură vor fi în continuare mai ridicate decât cele obișnuite în prima decadă a lunii ianuarie, cu precădere în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări, mai persistente spre seară și noaptea în jumătatea de vest a țării unde local va ploua. La munte vor fi precipitații mixte, iar pe creste ninsori. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de peste 15 l/mp. În sudul, estul și parțial în centrul teritoriului, mai ales dimineața și noaptea, va fi nebulozitate joasă sau ceață și izolat burniță. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar se vor asocia cu ninsoare; intensificări ale vântului vor fi și în restul zonelor, dar mai frecvente și cu viteze de peste 55…60 km/h în Moldova și în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în sudul Olteniei și 14 grade în dealurile din Crișana, iar cele minime se vor situa între 0 și 8 grade. BUCUREȘTI Valorile de temperatură se vor situa peste cele obișnuite datei. Cerul va fi variabil, cu probabilitate mai mare de nebulozitate joasă sau ceață dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Ciclonul arctic ajunge în România. Elena Mateescu: ”Acolo ninsorile vor fi predominante”

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi în general închisă și cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ploaie, cu totul izolat și trecător în Transilvania se vor semnala și lapovițe sau ninsori, iar la munte, îndeosebi în zona mai înaltă, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali. Pe arii restrânse, în jumătatea de sud a teritoriului, vor fi și averse și se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, în regiunile estice și sud-estice, dar și în extremitatea de sud-vest. Valorile termice, deși în scădere în jumătatea de nord-vest, se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între 4 și 14 grade și minime în general între 0 și 7 grade. Izolat se va forma ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi în general închisă și va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări. Temperatura aerului, mai ridicată decât în mod caracteristic datei, va avea o maximă de 9…11 grade și o minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI Valorile de temperatură, cu precădere cele din timpul nopții, vor fi în scădere față de intervalul precedent, dar vor continua să se situeze peste normele acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și local va ploua în jumătatea de sud a țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar minimele între -5 și 6 grade. Spre sfârșitul intervalului, în regiunile estice vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor fi în scădere, dar se vor situa peste cele normale specifice perioadei. Cerul va fi noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de 0…1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață, anunţă ANM.

O elevă în vârstă de 14 ani din Piatra Neamţ a murit în timpul unui antrenament. Avea viza medicală la zi şi analizele recente în regulă VIDEO

PROGNOZA METEO JOI Cerul va fi noros, iar local și temporar se vor semnala precipitații, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Valorile de temperatură vor continua să scadă și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi noros și trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar minima de 1…2 grade. Dimineața vor fi condiții pentru ceață. PROGNOZA METEO DE VINERI PANA DUMINICA Temperatura aerului va avea valori peste cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Local și temporar vor fi precipitații în general slabe.