PROGNOZA METEO. Se întorc ploile. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Vremea va fi în general instabilă în vestul, în centrul şi în nordul ţării precum şi la munte, unde miercuri sunt aşteptate ploi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. 

RomaniaTV.net
23 iun. 2015, 12:55
PROGNOZA METEO. Se întorc ploile. Cum va fi vremea în Bucureşti şi în ţară

PROGNOZA METEO. Miercuri, vremea va fi în general instabilă în vestul, în centrul şi în nordul ţării precum şi la munte, unde norii cu mare dezvoltare verticală acoperă temporar şi pe arii relativ extinse, mai ales după-amiază şi în prima parte a nopţii, aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în noaptea de miercuri spre joi. Izolat, îndeosebi la munte, vor fi ploi mai însemnate cantitativ. Temperaturile vor scădea faţă de cele de marţi  în regiunile vestice, unde vremea va deveni răcoroasă pentru această dată, în timp ce celelalte regiuni regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime intre 19…20 de grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni şi 31 de grade în est şi sud-est.

În Bucureşti, vremea se va menţine frumoasă şi apropiată de normalul termic al perioadei. In prima parte a zilei cerul va fi mai mult senin, apoi apar cativa nori de decor. Vantul nu pune probleme, iar mercurul urca in termometre pana la 29…30 grade.

PROGNOZA METEO. JOI vremea se anunţă mai plăcută în sud-est, unde cerul va fi variabil, dar va avea înnorări temporar accentuate în celelalte regiuni. Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, precum şi descărcări electrice, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Munteniei, local în Moldova şi zona de munte şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificări la munte, în est şi în extremitatea de sud-vestica a tarii, dar trecător şi în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă, vor fi cuprinse între 17 grade în Dealurile de Vest şi în depresiuni şi 30 de grade în Delta Dunării.

Vremea va fi în general instabilă şi în Bucureşti şi se va răci faţă de ziua precedentă, devenind răcoroasă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări trecătoare ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

PROGNOZA METEO. VINERI, vremea se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse la munte, în centrul şi sudul ţării şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificări, cu precădere în regiunile estice şi sud-vestice, precum şi la munte şi doar izolat şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în zonele de deal şi 29 de grade în Delta Dunării.

În Capitală, vremea se va menţine în general instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua. Vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius.

Sâmbătă temperaturile cresc fata de ziua ziua precedentă, devenind apropiate de normalul datei din calendar în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în sud şi în zona de munte, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. În rest astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade. De duminica până în prima zi al lunii lui cuptor valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii iunie în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de apariţie a fenomelor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în zonele de deal şi de munte.