Prognoza meteo. Se schimbă vremea, inversiune termică în sud, ninsori viscolite la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse trecãtor va ploua slab, iar în zona montanã înaltã aferentã, la altitudini mari vor fi posibile ninsori. La nopate, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la munte, cu precãdere în masivele sudice, la altitudini mari.

15 ian. 2023, 22:54
Prognoza meteo. Se schimbă vremea, inversiune termică în sud, ninsori viscolite la munte

Prognoza meteo LUNI

TARA
Valorile termice se vor situa peste cele obişnuite în aceastã perioadã. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -2 şi 7 grade. Înnorãrile se vor extinde în toate regiunile începând din cele vestice şi va ploua, local în jumãtatea vesticã a teritoriului, unde vor fi posibile şi descãrcãri electrice şi pe arii restrânse în rest. În zona montanã vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. Cantitãţile de precipitaţii pe alocuri vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali unde se vor depãşi 100 km/h, dar local şi cu viteze mai mici şi în vestul şi estul teritoriului. Dimineaţa, în regiunile extracarpatice pe alocuri va fi ceaţã.
BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã, mai ridicatã decât cea din intervalul precedent va fi de 1…2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în aceastã perioadã, în multe zone din ţarã cu 10…15 grade peste mediile multianuale; temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în jumãtatea vesticã a ţãrii, unde local cantitãţile de apã vor fi însemnate şi doar izolat şi trecãtor în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mari va ninge. În zona montanã vântul va avea intensificãri, iar la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare, cu peste 100…120 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi scãzutã. Izolat se vor forma polei. Intensificãri ale vântului vor fi şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în regiunile vestice şi local în cele sud-estice, cu rafale de 55…65 km/h şi izolat de peste 70 km/h. Mai ales în orele dimineţii, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în sudul ţãrii.

Alertă de la meteorologi, ce se întâmplă cu zăpada din ianuarie. Puzzle climatic global: „Orașele acţionează ca un amplificator al efectelor schimbării climei”

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei; temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã pentru luna ianuarie, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât ar fi normal (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în majoritatea regiunilor şi va ploua pe arii extinse în jumãtatea de nord-vest şi pe spaţii mici, în special dupã-amiaza, în rest; vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descãrcãri electrice. În zonele montane, la peste 1700 m altitudine, se vor semnala precipitaţii mixte. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 100…120 km/h pe creste, dar va avea intensificãri, cu precãdere ziua, şi în celelalte zone, mai susţinute în regiunile vestice şi în sud-est.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza când vor fi averse de ploaie posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

EXCLUSIV Meteorologul Elena Mateescu anunţă primăvară în mijlocul iernii. Vin zile cu temperaturi de 20 de grade Celsius

Prognoza meteo JOI

TARA
Valorile termice, deşi în uşoarã scãdere în vest şi în nord, se vor menţine semnificativ mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã în toatã ţara; temperaturile maxime se vor încadra între 8…10 grade în extremitatea vesticã a teritoriului şi 19…20 de grade în sud, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade. În jumãtatea de nord-vest, cerul va avea înnorãri, va ploua pe arii extinse şi local se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate. Vor fi îndeosebi averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici. La altitudini mari la munte se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificãri, cu precãdere în prima parte a intervalului, pe crestele montane şi pe alocuri în celelalte zone, în special în sud-est, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea se va menţine semnificativ mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo VINERI, SAMBATA, DUMINICA

TARA
Valorile termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta, fiind în scãdere uşoarã şi în regiunile sudice, totuşi vremea se va menţine în general mult mai caldã decât normal în ultima decadã a lunii ianuarie. Local şi temporar, în majoritatea zonelor, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, iar la munte ninsori şi lapoviţã.
BUCURESTI
Deşi în scãdere uşoarã de la o zi la alta, valorile termice vor fi în continuare cu mult peste normalul perioadei. Temporar, cu probabilitatea mai mare în a doua zi, va ploua.