PROGNOZA METEO. Semne de toamnă, canicula lasă loc furtunilor violente

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la noapte în regiunile vestice și sud-vestice, unde vor fi înnorări, ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp și izolat peste 40...50 l/mp. În Banat, Oltenia și sudul Crișanei, mai ales la începutul intervalului, pe alocuri vor fi vijelii puternice (rafale de peste 70...90 km/h). 

20 aug. 2022, 16:37
PROGNOZA METEO. Semne de toamnă, canicula lasă loc furtunilor violente

PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, iar valorile termice în scădere, cu precădere în jumătatea vestică a țării. Vor fi perioade cu înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină, în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, iar mai ales după orele amiezii în Transilvania, local în Muntenia și pe areale mici în Moldova și Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse peste 60…80 l/mp. În sud-est vremea va mai fi local călduroasă și disconfortul termic ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

Avertizare meteo. Urmează trei zile cu ploi torenţiale, vijelii şi grindină HARTA ANM actualizată
București

Valorile termice vor fi în ușoară scădere față de ziua precedentă, dar vor caracteriza totuși o vreme călduroasă; disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată spre seară pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului). Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în vestul și sud-vestul țării, local în sud și centru și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri se vor acumula cantități de apă importante, iar izolat vor fi posibile vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 12 și 23 grade.

Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă
București

Valorile termice vor mai caracteriza o vreme călduroasă în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate mare pentru intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice (înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO MARTI
În Țară

În jumătatea de sud-vest a ţării vremea va fi în continuare în general instabilă, cu perioade în care temporar înnorările se vor accentua, pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcări electrice, iar local -cu precădere în Banat şi Oltenia- se vor înregistra cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spaţii mici. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, pe crestele montane şi izolat posibil şi în restul zonelor, asociat averselor. Valorile termice vor fi în creştere uşoară în toată ţară, în regiunile sud-estice vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, iar în Bărăgan izolat va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 11 grade, anunţă ANM.

București

Vremea va fi călduroasă, cu valori termice şi disconfort în creştere. Cerul va fi variabil, cu perioade cu înnorări mai accentuate şi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI
În Țară

Vremea va deveni pe arii extinse călduroasă, cu precădere în estul şi sud-estul ţării unde pe alocuri va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice în vest, nord-vest şi la munte, local în centru şi sud-vest şi doar pe spaţii mici în rest. Izolat vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud-est a teritoriului şi posibil izolat şi în celelalte zone, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţă) și 21…23 de grade pe litoral.

București

Vremea călduroasă şi disconfortul termic ridicat vor persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO JOI, VINERI, SAMBATA
În Țară

Vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara. În regiunile vestice şi la munte vor mai fi posibile averse. La București, vremea se va menţine călduroasă, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.