PROGNOZA METEO. Septembrie ne întâmpină cu temperaturi caniculare

Meteorolgii avertizează că vom avea parte de caniculă toată săptămâna viitoare, deşi teoretic de marţi intrăm în zilele de toamnă.

RomaniaTV.net
29 aug. 2020, 10:41
PROGNOZA METEO. Septembrie ne întâmpină cu temperaturi caniculare

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 37 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, spre 26…27 de grade. Cerul va fi variabil la munte și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul, estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiuni și 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Şi la Bucureşti, duminică, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și de podiș din sud, est și pe arii restrânse din restul teritoriului, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări seara și noaptea în regiunile vestice, unde, pe arii restrânse, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 9…10.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține caniculară la amiază, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Marţi, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de deal și munte, valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni în general instabilă, vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar cerul va fi variabil și manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile noaptea, mai ales în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în vest și 37 de grade în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 9 grade.

Vremea va fi în continuare caniculară la amiază, marţi, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Miercuri, în estul și sud-estul țării vremea se va menține călduroasă, local caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului, vremea va fi în general instabilă, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor putea fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade în vest și nord-vest și 35 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 33…35 de grade și cea minimă de 17…19 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE JOI PANA DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sud-est, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în vestul, centrul și nordul a teritoriului.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezilor, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului.