PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână cald, dar de luni revin ploile însoţite de descărcări electrice. Alertă de INUNDAŢII

Sfârşitul săptămânii vine cu vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge până la 20 de grade Celsius. De luni, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice.

RomaniaTV.net
10 mart. 2018, 12:32
PROGNOZA METEO. Sfârşit de săptămână cald, dar de luni revin ploile însoţite de descărcări electrice. Alertă de INUNDAŢII

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între 0 și 7 grade. Va ploua slab în Maramureș, local în Crișana și Banat și izolat în Transilvania, iar la munte, la peste 1800 m altitudine, mai ales în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. În special în sud și sud-est, spre dimineață vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă: 3 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nord-vest și in centru și 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 10 grade. În vest, nord-vest și centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spații restrânse, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special noaptea, când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul cu intensificări pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului și în regiunile vestice. Dimineața și noaptea, în sud și sud-est, condiții de ceață.

VREMEA DUMINICĂ ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Îndeosebi dimineața, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării și va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 gr in Moldova și 19 grade in Lunca Dunarii, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate și va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest a țării, iar spre seară și noaptea în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, local moderate și izolat chiar însemnate cantitativ, însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice. Precipitații mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va avea intensificări locale, îndeosebi în cursul zilei, mai ales în vest și sud-est și la munte.

BUCUREŞTI Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, dar va deveni instabilă. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 7…8 grade. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MARTI. În regiunile estice și sud-estice valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înnorările vor fi accentuate și va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. În restul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse va mai ploua slab. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Trecător la altitudini de peste 1800 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, în special la munte, în sud-vestul și local în sudul și centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade.

BUCUREŞTI Deși valorile termice diurne vor scădea ușor față de ziua precedentă, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Cerul va mai prezenta înnorări în cursul zilei, când trecător va mai ploua slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări, iar local și temporar va ploua slab. La munte, în special la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREŞTI Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. De joi pana sambata Valorile termice se vor situa, în general, peste normele perioadei, în special în sudul țării. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în special în regiunile sud-estice.

COD PORTOCALIU de inundaţii, prelungit până duminică, la ora 12.00. COD GALBEN, până luni. Care sunt judeţele afectate

Hidrologii au prelungit avertizarea COD PORTOCALIU de inundaţii pentru râuri din judeţele Giurgiu şi Teleorman până duminică la prânz. De asemenea, avertizare cod galben de inundaţii a fost prelungită până luni. Nici informaţiile meteorologilor nu sunt îmbucurătoare. Vremea se încălzeşte în toată ţara în următoarele zilei.