PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în România. Cum va fi vremea în Capitală

Vremea se menţine călduroasă în mai multe zone din România, cu temperaturi maxime de 35 de grade şi minime de 25 de grade Celsius. În Bucureşti, vremea se menţine călduroasă, cu cer variabil şi vânt slba moderat.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 18:20
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în România. Cum va fi vremea în Capitală

La noapte, în ţară cerul va fi variabil, cu înnorări, ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice pe arii restrânse în zonele montane și cu totul izolat în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

Marţi

În ţară, vremea va fi în continuare călduroasă în zonele de câmpie și podiș, izolat caniculară în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local în zonele de munte, pe arii restrânse în centrul țării și izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 24 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități în regiunile vestice
și în extremitatea de sud-vest.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Miercuri

În ţară, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. În zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, local averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-vest și centru. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 22 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar minima de 19…21 de grade.

JOI

În ţară, valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, îndeosebi la câmpie. În zonele montane, mai ales după-amiaza vor fi înnorări și local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar astfel de fenomene se vor semnala doar cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu cerul variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

VINERI

În ţară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în Câmpia Română va deveni izolat caniculară. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, mai ales la munte. Noaptea, în regiunile vestice și sud-vestice, cerul se va înnora treptat și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE SAMBATA PANA MARTI

În ţară, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade din an. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, cu precădere în zonele de deal și de munte.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă, iar trecător pot fi manifestări ale instabilității atmosferice.