PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare, disconfort termic, dar şi furtuni la final de săptămână

Vremea se menţine călduroasă în continuare, cu temperaturi apropiate de pragul de caniculă în multe zone din sud şi sud-est, dar şi furtuni cu precădere după-amiază şi seara. Spre seară se întorc ploile torentiale, grindina si vijeliile.

RomaniaTV.net
08 aug. 2020, 12:59
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare, disconfort termic, dar şi furtuni la final de săptămână

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse, în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei și la începutul nopții, pe arii restrânse în Banat, Crișana și nordul Olteniei și doar izolat în rest, cu o probabilitate mai mare în zonele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în nord-est. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se pot înregistra cantități de apă însemnate și căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, local în est și sud-est, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade pe litoral. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, pe suprafețe mici, în regiunile vestice și sud-vestice.

BUCUREȘTI
Deși valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.


PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare de apariție în nord-est și centru. Ploile vor avea și caracter torențial, iar mai ales la munte cantitățile de apă vor fi însemnate. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26
și 35 de grade, iar cele minime între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, pe suprafețe mici, îndeosebi în sud- vestul teritoriului.

BUCUREȘTI
Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în extremitatea de sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara când local în zonele de munte, în centrul și nordul teritoriului și izolat în rest vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între
27 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține călduroasă, posibil caniculară după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar minima va fi de 19…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. În zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi înnorări, local averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității, vor fi pe arii mai restrânse, la început în centrul și nord-estul țării, apoi și în sud. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade,iar cele minime între 11 și 23 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane.

BUCUREȘTI
Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții, când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar minima de 18…21 de grade.


loading...