PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în a doua jumătate a lunii septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea se menține caldă pentru această perioadă, cu temperaturi care ajung și la 32 de grade Celsius. În București, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu temperaturi maxime de 30 de grade și minime de 14.

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 12:57
PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în a doua jumătate a lunii septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

Cerul va fi variabil în regiunile nordice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral. Pe arii restrânse, îndeosebi în zonele depresionare, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Marți, vremea va fi frumoasă și se va menține caldă pentru această dată, local călduroasă după-amiaza, îndeosebi în vestul și sudul țării. Cerul va fi variabil la munte și mai mult senin în rest, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 32 de grade în vest și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață în zonele joase.

În București, vremea va fi frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări în prima parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Miercuri, vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în vestul și sud-vestul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…26 de grade pe litoral și în estul Transilvaniei și 32 de grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață în zonele joase.

În București, vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Joi, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde local, cu precădere în zonele montne, vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, astfel de fenomeme se vor semnala izolat, spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în estul teritoriului, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral și estul Transilvaniei și 31 de grade în zonele de câmpie, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 și 18 grade.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări în cursul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 14…16 grade.

Vineri, vremea se va răci accentuat, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în cursul zilei, în sudul și, parțial, centrul țării, precum și la munte, unde local va mai ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul, estul și sud-estul teritoriului și, posibil, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei și în depresiuni și 28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 12 grade.

În București, vremea se va răci accentuat, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic, pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

DE SAMBATA PANA LUNI: Vremea va fi frumoasă, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.