PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade în a doua jumătate a lunii septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea rămâne calduroasă în România, cu temperaturi maxime de 32 de grade şi minime de 20 de grade Celsius. În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, iar temperaturile maxime se vor situa între 29 şi 30 de grade, în timp ce cele minime între 15 şi 17 grade Celsius.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 18:12
PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade în a doua jumătate a lunii septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, iar din a doua parte a nopții, pe arii restrânse în regiunile sud-estice vor fi nori joși sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vestul Carpaților Meridionali, cu precădere pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar din a doua parte a nopții probabilitatea pentru nori joși sau ceață va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

Joi, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea în nordul și nord-estul țării, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales în a doua parte a intervalului în regiunile estice și sud-estice și local în cele vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade. În primele ore ale zilei, pe spații mici în sud-est vor fi nori joși sau ceață.

În București, vremea va fi în general frumoasă și caldă. În primele ore ale zilei vor fi nori joși sau ceață, apoi cerul se va degaja treptat și va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Vineri, vremea se va răci față de ziua anterioară, mai accentuat în vestul, nordul, centrul și estul țării, astfel încât valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte, ziua în regiunile centrale, iar noaptea în cele sudice și local va ploua slab. Vântul va avea intensificări temporare în sudul, estul și local în vestul teritoriului, mai ales în prima parte a intervalului, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, vremea se va răci și va deveni normală termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade, mai coborâtă la periferie.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în primele ore ale intervalului în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări pe parcursul zilei în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă, în scădere față de ziua precedentă, va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade, posibil mai coborâtă la periferie.

Duminică, valorile termice se vor menține în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade, mai coborâtă la periferie.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru ZILELE DE LUNI, MARTI, MIERCURI

În ţară, vremea se va încălzi treptat, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru ploi slabe, în nord-vestul teritoriului.

În București, vremea va fi frumoasă și se va încălzi treptat.