PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade în septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

PROGNOZA METEO. Vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării, temperaturile maxime vor ajunge la 31 de grade Celsius. În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maxima va ajunge la 28 de grade.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 19:40
PROGNOZA METEO. Temperaturi de 30 de grade în septembrie. Cum va fi vremea în Capitală

La noapte, în ţară, în Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, însoțite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în Oltenia și în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în estul teritoriului, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 11 și 21 de grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

Marţi, în ţară, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-est valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Transilvania și în zonele montane și submontane (îndeosebi în Carpații Meridionali), unde local vor fi averse, descărcări electrice și punctiform se vor acumula cantități de apă de peste 15…20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului în est, apoi treptat în sud, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, în Moldova și pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia, Oltenia, pe crestele montane, dar și asociat averselor. Temperaturile maxime vor fi de la 20 de grade în nordul Moldovei până la 32 de grade în vestul și în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Miercuri, în ţară, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 4 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade în nordul litoralului. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil dimineața și după-amiaza și mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Joi, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare seara și noaptea la munte, unde doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu unele intensificări în regiunile sud-estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vineri, în ţară, valorile termice vor fi în scădere ușoară în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în zona montană, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei în regiunile sudice și va sufla slab la moderat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade,iar cele minime, în general, între 8 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE SAMBATA PANA MARTI

În ţară, valorile termice se vor menține mai ridicate decât mediile multianuale, în cea mai mare parte a țării. Pe suprafețe mici vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare la munte.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această perioadă.