Prognoza meteo. Temperaturi de peste 30 de grade la final de septembrie, dar şi ploi

Vremea se va menține caldă pentru sfârșitul lunii septembrie în toată ţara, chiar deosebit de caldă în jumătatea de sud-est.

29 sept. 2022, 15:38
Prognoza meteo. Temperaturi de peste 30 de grade la final de septembrie, dar şi ploi

Prognoza meteo 30 septembrie. La noapte, în regiunile vestice și nord-vestice vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse se vor semnala averse slabe, însoțite izolat și de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin în est și sud-est. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor atinge 60…70 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 8 şi 17 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

București. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

Citeşte şi: Horoscop 30 septembrie 2022. Astrele sunt aliniate bine şi transmit energii pozitive

 

Prognoza meteo 30 septembrie VINERI
Vremea se va menține caldă pentru sfârșitul lunii septembrie în toată ţara, chiar deosebit de caldă în jumătatea de sud-est. În vest, nord-vest și parțial în centru, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, local averse şi descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 15…25 l/mp. În rest cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, temporar în regiunile vestice, dar și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 7…8 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceaţă.

București. Vremea va fi frumoasă şi se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi în continuare cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la început de octombrie, cu prcădere în sud, est și centru. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile vestice, nord-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele nordice și centrale, precum și la munte, unde vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, iar pe alocuri cantităţile apă vor fi însemnate (peste 15…25 l/mp) şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și pe arii mai restrânse în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiuni și 19…20 de grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă, potrivit ANM.

Citeşte şi: Alternanţe meteo periculoase în următoarele zile. Revin ploile toreţiale şi vijeliile. Prognoza meteo actualizată de ANM

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior și se vor situa în jurul mediilor multianuale, exceptând regiunile sudice și sud-estice, unde vremea va fi caldă pentru această dată. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și local ploi slabe – mai ales în nordul și centrul țării, însă noaptea nebulozitatea se va accentua treptat și va ploua în vest, centru, nord și nord-est, iar izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte și doar izolat în zonele joase de relief. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, în special în regiunile intracarpatice izolat se va forma ceaţă.

București. Deși valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la început de octombrie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi de 26…27 de grade, iar minima de 11…13 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Vreme rece cu ninsori la munte, apoi revin temperaturi de vară. Cum va fi vremea în octombrie

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în jumătatea de nord a țării și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, dar trecător și în sud și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

București. Valorile termice vor continua să scadă față de intervalul precedent și se vor apropia de mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maxima va fi în jur de de 24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.