Prognoza meteo lunară. Vreme rece cu ninsori la munte, apoi revin temperaturi de vară. Cum va fi vremea în octombrie

Temperaturile rămân scăzute, cu 10...12 grade mai mici decât în mod obişnuit, iar la munte va mai ninge. De la finalul săptămânii însă revin temperaturi de vară.

23 sept. 2022, 11:30
Prognoza meteo lunară. Vreme rece cu ninsori la munte, apoi revin temperaturi de vară. Cum va fi vremea în octombrie

În săptămâna 26 septembrie – 03 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

În săptămâna 3 – 10 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Două zile de frig, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei. La munte va ninge, apoi revine căldura

În săptămâna 10 – 17 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi: Continuă să ningă la munte. Stratul de zăpadă depășește 20 cm. Trafic îngreunat pe Transfăgărăşan din cauza ninsorilor şi a căderilor de pietre

În săptămâna 17 – 24 octombrie mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.