PROGNOZA METEO. Temperaturi de vară în următoarele zile

PROGNOZA METEO.  Vremea va deveni deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, local călduroasă în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade.

13 mai 2020, 17:18
PROGNOZA METEO. Temperaturi de vară în următoarele zile

PROGNOZA METEOLA NOAPTE.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nordul și centrul țării, unde pe spații mici se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată în Maramureș și în zonele de munte. Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde se vor atinge viteze de 60…70 km/h, iar în Carpații Meridionali, va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și nord-vestice și pe arii mai restrânse în cele centrale, estice și sud-estice, cu rafale în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 18…19 grade în sudul Banatului.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va deveni deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, local călduroasă în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării, iar cele minime se vor situa între 7 și 19 grade. În extremitatea sudică a teritoriului, în orele după-amiezii disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și noaptea, în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în vest, nord, centru și izolat în rest, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, mai ales pe parcursul zilei, dar cu precădere în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și în nordul Dobrogei, unde se vor depăși viteze, în general de 55….65 km/h. La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, vijelii și căderi de grindină.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la începutul zilei, apoi din nou spre seară și noaptea, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii, când se vor înregistra rafale de până la 40…45 km/h. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va menţine deosebit de caldă, local călduroasă în sudul extrem al țării, în sud-vest și centru, unde după-amiaza disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Pe litoral valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în nordul Moldovei chiar mai coborâte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi până în jurul a 33 de grade în sudul Olteniei.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, posibil torențiale și descărcări electrice, la munte, ziua mai ales în regiunile nordice, iar noaptea și în cele centrale. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local și temporar și în restul teritoriului. Vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul a 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va menţine răcoroasă în nord-est, valorile termice vor scădea accentuat şi în regiunile intracarpatice, în timp ce în sudul ţării va fi în continuare deosebit de cald. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 31…32 de grade în Muntenia. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe la munte, în centru şi în nord-est. Începând de seara, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii mai restrânse în regiunile sudice, în special în zonele deluroase.

Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale pe creste de peste 70…80 km/h, local şi temporar în sudul şi în estul teritoriului, în general cu 45…50 km/h, dar posibil de scurtă durată și în rest, asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în continuare caldă în regiunile sudice, iar în restul ţării valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…19 grade pe litoral şi în jurul a 32 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi locale în centru şi în est, iar la începutul zilei şi în regiunile vestice.

După-amiaza şi noaptea pe alocuri în zonele montane şi submontane şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului vor fi dezvoltări noroase convective, averse şi descărcări electrice şi posibil izolat grindină şi vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 și 17 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menţine călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitatea pentru averse va fi în continuare redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de LUNI pana JOI

ÎN ȚARĂ. Vremea va fi caldă la începutul intervalului, cu precădere în prima zi, apoi valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în majoritatea regiunilor.

BUCUREȘTI. Vremea va fi călduroasă în prima zi, apoi se va mai răcori, iar probabilitatea de ploaie va fi în creştere.

Citeşte şi Fenomene extreme în România. O tornadă de praf a fost surprinsă în judeţul Galaţi VIDEO