PROGNOZA METEO. Temperaturi de vară la început de octombrie. De joi, vremea se răceşte şi va ploua

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă în toată ţara şi miercuri. Temperaturile maxime vor ajunge până la 31...32 de grade în Lunca Dunării. Şi în Bucureşti vremea va fi predominant frumoasă, deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade. De joi, vremea devine instabilă în toată ţara, iar temperaturile scad cu până la 15 grade. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2019, 19:00
PROGNOZA METEO. Temperaturi de vară la început de octombrie. De joi, vremea se răceşte şi va ploua

PROGNOZA METEO MIERCURI: Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată, local chiar deosebit de caldă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, dar cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în timpul nopții, pe arii restrânse în regiunile vestice și nord-vestice precum și în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, în prima parte a intervalului local în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, dar și în timpul ploilor, când pe spații mici poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…22 de grade pe litoral și 31…32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi predominant frumoasă, iar în orele amiezii se va menține deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii, în prima parte a intervalului în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte, iar seara și noaptea pe arii extinse și în restul teritoriului. În zona montană înaltă, spre sfârșitul nopții, cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Orientali, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp. Temperaturile maxime vor marca o scădere semnificativă față de ziua anterioară în jumătatea nord-vestică a teritoriului, unde se vor situa, în general, între 15 și 25 de grade, dar vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice datei în sud și est, unde vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 16 grade, ușor mai ridicate în Dobrogea.

LA BUCUREŞTI: Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat și începând cu orele serii vor fi perioade în care se vor semnala averse, ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, când este posibil sa ia aspect de vijelie. Temperatura maximă de 29…30 de grade va fi în continuare cu mult mai ridicată decât cea normală pentru această dată, iar cea minimă se va situa în jur de 14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va răci semnificativ și în sud și est, urmând astfel ca la nivelul întregii țări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei. Cerul va deveni variabil în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi înnorări și ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar trecător se mai pot semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse temporar și în est și pe arii restrânse în sud. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice diurne vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va fi mai mult noros și va ploua cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 8…9 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cu precădere la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 17 grade, iar cele minime între 3 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Vremea se va încălzi ușor, valorile termice urmând a se situa în jurul celor specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi în interiorul arcului carpatic, apoi și în restul teritoriului.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.