PROGNOZA METEO. Temperaturi în creştere până la mijlocul săptămânii, dar şi ploi şi ceaţă

Ploile vor reveni in mare parte din tara, dar temperatura va creste pana la valori de 20 de grade Celsius. Dimineaţa se va semnala ceaţă în mare parte din ţară. 

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 13:11
PROGNOZA METEO. Temperaturi în creştere până la mijlocul săptămânii, dar şi ploi şi ceaţă

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa între 8…9 grade în nord-vestul și centrul țării și 16…17 grade în sud-vest și sud, iar cele minime, peste normele perioadei, vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiuni și 11 grade în sud-vest. În regiunile vestice, nordice și centrale, iar spre seară și noaptea și în cele sud-vestice, cerul va fi mai mult noros și local va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi
variabil, cu înnorări mai accentuate noaptea, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, la altitudini mari. Local dimineața și pe arii mai restrânse noaptea, se va semnala ceaţă, mai ales în est și sud.

BUCUREȘTI: Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul, variabil ziua, va prezenta înnorări mai accentuate spre seară și noaptea, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă, peste normele perioadei, va fi de 6…8 grade. Vor fi condiții de ceață, mai ales dimineața.

 

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ȚARĂ
Vremea va deveni caldă în vestul și sud-vestul teritoriului, dar se va menține apropiată de normal din punct de vedere termic în rest. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, îndeosebi în cursul zilei, va ploua local în nord, centru și nord-est, precum și la deal și munte, și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări la altitudini mari, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi
17 grade, cu cele mai scăzute valori în Transilvania și cele mai ridicate în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade. Mai ales noaptea, în zonele joase, local va fi ceață.

BUCUREȘTI: Vremea se va menține apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi condiții ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade. Mai ales noaptea, vor fi condiții de ceață.

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, în regiunile estice şi la munte vor fi înnorări temporare, dar numai izolat va ploua slab, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, dar în zonele joase pe alocuri va fi ceaţă sau nebulozitate de nivel jos, asociate cu totul izolat cu burniţă. Noaptea, înnorările se vor semnala îndeosebi în jumătatea nord-vestică a ţării, unde local va ploua în general slab, iar probabilitatea de ceaţă va fi mai mare în est şi în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă şi pe litoral.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obişnuite în această perioadă a anului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, temporar mai ales dimineața și noaptea cu ceaţă sau nebulozitate de nivel jos. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ȚARĂ
Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de intervalul precedent, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei date. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 16 grade, mai scăzute în nordul Moldovei iar cele minime între 1 și 9 grade. Pe parcursul zilei, în vestul, centrul și nordul țării cerul va fi noros şi local va ploua slab, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, dar în zonele joase, mai ales dimineața va fi ceaţă sau nebulozitate de nivel jos, asociate cu totul izolat cu burniţă. Noaptea vor fi înnorări în cea mai mare parte a ţării, dar numai pe alocuri va ploua slab, cu precădere în regiunile centrale și la munte, iar în zonele joase vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în zona montană înaltă şi în regiunile estice.

BUCUREȘTI: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceaţă sau nebulozitate de nivel jos.