PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă în aproape toată ţara. Ploi şi vijelii în vestul ţării

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine călduroasă în zilele următoare în mare parte din ţară, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 34 de grade Celsius. Doar în vestul ţării, meteorologii anunţă ploi, vijelii şi posibile căderi de grindină.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 14:19
PROGNOZA METEO. Temperaturi în prag de caniculă în aproape toată ţara. Ploi şi vijelii în vestul ţării

PROGNOZA METEO MIERCURI

În regiunile sud-vestice și local în cele nord-vestice, instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în cursul zilei prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, posibil grindină și cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă după-amiaza îndeosebi la câmpie, cu cerul variabil și doar izolat ploi de scurtă durată, probabilitatea mai mare de apariție a lor fiind în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a țării și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 7 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține frumoasă și călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în sud-estul țării pe suprafețe mici va deveni caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în extremitatea de vest și sud-vest a țării, unde cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe parcursul zilei, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai ridicate pe litoral, dar și mai scăzute în estul Transilvaniei.

BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menține călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, iar în est și sud-est local va devein caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele prânzului, când pe arii în general restrânse vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii, la început în zonele montane apoi și în regiunile sud-vestice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în special ziua în jumătatea de sud-est a țării și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară în orele amiezii când se vor înregistra 35…36 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului și spre sfârșitul acestuia. Temporar vor fi intensificări ale vântului, îndeosebi ziua. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară după-amiaza în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în jumătatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 25 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când vor fi 35 …36 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va continua să aibe intensificări temporare. Temperatura minimă va fi de 21…22 de grade.