PROGNOZA METEO. Temperaturi de 32 de grade în minivacanţa de Rusalii. Cum va fi vremea la mare, la munte şi în Capitală

PROGNOZA METEO. Temperaturi maxime de 30 de grade în următoarele zile pe teritoriul României,  cu vreme caldă şi cer variabil. În Bucureşti, în cursul zilei de marţi temperatura va ajunge la  32 de grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopţii se vor înregistra averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 10:37
PROGNOZA METEO. Temperaturi de 32 de grade în minivacanţa de Rusalii. Cum va fi vremea la mare, la munte şi în Capitală

La noapte, în regiunile vestice și nord-vestice cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste, iar la începutul nopții trecător și în vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Sâmbătă, vremea se va menţine caldă, iar cu precădere în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei va fi călduroasă în orele amiezii; astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 31 de grade. În regiunile sud-vestice, vestice, centrale și nordice, cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, punctiform cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua, la munte și în sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO în IUNIE. Temperaturi ridicate, dar şi ploi la începutul verii

În București, vemea se va menține caldă, călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și noaptea, dar condițiile pentru ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Duminică vremea va fi în continuare caldă, iar după orele amiezii instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi înnorări și perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, local în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării și pe spații mici în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade.

În București, vremea se va menţine caldă, deși temperatura aerului va scădea ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Luni, vremea va fi caldă, călduroasă în orele amiezii în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene se vor semnala local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

În București, vremea se va menţine caldă, călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Marți, vremea va fi caldă, local călduroasă în sud-est, dar și în general instabilă. Cu precădere după orele amiezii vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala în jumătatea de vest a țării și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă în orele prânzului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar ce minimă de 16…18 grade.

DE MIERCURI PANA VINERI, vremea va fi caldă, călduroasă în ultimele două zile în regiunile sud-estice. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în cea mai mare parte a țării.