PROGNOZA METEO. Temperaturi maxime de 34 de grade în România. Cum va fi vremea în România

PROGNOZA METEO. În România, gradul de instabiitate atmosferică va fii accentuat, cu înnorări, intensificări ale vântului, averse torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii. În Bucureşti, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 12:35
PROGNOZA METEO. Temperaturi maxime de 34 de grade în România. Cum va fi vremea în România

La noapte, în ţară, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în vestul, nord-vestul și nordul țării unde, mai ales din a doua parte a nopții, vor fi înnorări accentuate, intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 40 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros.

În Bucureşti, cerul va avea unele înnorări, iar trecător vor fi posibile descărcări electrice și ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Marţi, în ţară, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, la început în vestul, centrul și nordul țării, iar după orele amiezii și în celelalte regiuni. Vor fi înnorări și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Temperaturile maxime vor marca o scădere în toată țara, chiar semnificativă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, astfel că, vor avea valori de la 17…18 grade în nord-vest până la 32…33 de grade în sud-est unde, local, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 17…18 grade pe litoral.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, însă disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei va crește probabilitatea pentru averse, ce vor avea mai ales caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade.

Miercuri, în ţară, valorile termice vor continua să scadă ușor în regiunile sud-estice, dar vor mai crește în rest, astfel că, la nivelul întregii ţări, maximele vor fi cuprinse între 21 şi 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, însă doar izolat se vor semnala averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă şi temporar în est şi în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor atinge 50…60 km/h pe parcursul zilei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiuni şi 19 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor continua să scadă ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat ziua, dar va slăbi în intensitate noaptea.

Joi, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 24 şi 33 de grade. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor mai fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Dobrogea. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi în încălzire uşoară față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Vineri, în ţară, valorile termice vor continua să crească, astfel că în cea mai mare parte a teritoriului vremea va fi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării, cu maxime termice ce se vor încadra între 28 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII SAMBATA PANA MARTI

În ţară, în regiunile sudice şi sud-estice, vremea va fi călduroasă, local caniculară, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din a doua parte a intervalului. În restul ţării vremea va fi în încălzire în prima zi, când va ploua pe spaţii mici în nord şi la munte, apoi ploile vor fi în extindere, iar temperaturile vor scădea.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în primele zile, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul