PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile, gerul mai persistă doar dimineaţa

Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Temperaturile se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Sunt aşteptate ploi în majoritatea regiunilor. 

RomaniaTV.net
09 feb. 2020, 21:00
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate în următoarele zile, gerul mai persistă doar dimineaţa

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasă în centrul și sudul țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, unde se va înnora spre dimineață. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, unde spre sfârșitul intervalului, viteza la rafală, va depăși temporar 70…80 km/h spulberând zăpada, dar la cote mult mai reduse și în regiunile vestice și estice. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -13 și 1 grad, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Izolat, mai ales în zonele joase din sud și est, se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece, geroasă în zona preorășenească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -10 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi față de zilele precedente, dar dimineața va fi rece, pe arii restrânse geroasă în centru și sud. Cerul se va înnora în cea mai mare parte a țării, iar începând cu orele prânzului aria precipitațiilor va fi în extindere și va cuprinde regiunile intracarpatice, iar seara și noaptea, local și celelalte zone. Acestea vor fi mixte în zona montană, la altitudini, în general de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.

Vor fi condiții de polei. Izolat, îndeosebi în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, cantitățile de precipitații vor depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h spulberând zăpada, dar și în restul țării, cu precădere în regiunile vestice și estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Mai ales dimineața, în zonele joase, izolat va mai fi ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. În prima parte a zilei cerul va fi variabil și vor mai fi condiții de ceață, apoi va prezenta înnorări temporare. Noaptea vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va fi în general slab în prima parte a intervalului, iar noaptea va deveni moderat, trecător cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă mult mai ridicată decât în noaptea precedentă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. În cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. În zona de munte cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, pe arii extinse, predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 90….100 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h, înnorările vor fi temporare și mai ales în cursul zilei, local se vor semnala ploi slabe și lapoviță, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice, vestice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări în cursul zilei, când vor fi condiții de ploaie slabă, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste cele caracteristice perioadei. Cerul va avea înnorări și local se vor semnala precipitații cu o probabilitate mai mare în sud-vestul țării, precum și în zonele de munte. Acestea vor fi predominant ninsori la munte și mai ales ploi și lapoviță în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, dar local și temporar și în estul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar cele minime, în general, între -8 și 2 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor fi peste cele specifice datei. Cerul va avea înnorări și trecător mai ales seara și noaptea vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitații slabe, mai ales ploi și lapoviță, cu o probabilitate mai ridicată, la începutul intervalului în sud-estul teritoriului, iar noaptea în regiunile vestice. În zona de munte, local va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse și în rest. Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

Citeşte şi PROGNOZA METEO ANM. Cum va fi vremea de ziua îndrăgoştiţilor şi la început de martie

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar la începutul zilei vor mai fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -4…-1 grad.

Tendinţa evoluţiei vremii de VINERI până LUNI

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în regiunile vestice, nordice și centrale.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Probabilitatea pentru precipitații va fi scăzută.