PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate şi vreme frumoasă în următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme mult mai caldă decât în mod normal la această dată, îndeosebi în regiunile extracarpatice, la deal şi la munte. Temperaturile vor începe să mai scadă abia de săptămâna viitoare. Marţi sunt aştptate temperaturi de între -3 şi 4 grade celsius.

25 dec. 2015, 13:14
PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate şi vreme frumoasă în următoarele zile

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade in estul Transilvaniei si 14, 15 grade in nordul Munteniei.

Cerul va fi variabil, dar în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, local dimineaţa şi pe spaţii restrânse apoi, se va semnala nebulozitatea joasă şi ceaţă. Izolat, în special în Transilvania şi Maramureş, vor fi ploi slabe sau burniţă, iar la munte vor fi posibile precipitaţii mixte.

În celelate zone, ceaţa va fi prezentă pe areale restrânse, dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi trecătore în partea de est a teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă sau nebulozitate. Vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, mai ales în partea de sud şi de est a ţării.

Cerul va avea înnorări în regiunile nordice, îndeosebi în cursul nopţii, când izolat, vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, cu precădere din Banat, Crişana şi Transilvania, pe arii restrânse ziua şi local noaptea se va semnala ceaţă sau nebulzitate joasă şi vor fi condiţii de burniţă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi în jur de 18 grade în zona subcarpatică a Munteniei, Olteniei şi Moldovei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţă sau nebulozitate joasă.

PROGNOZA METEO LUNI. În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă şi ceaţă izolat persistentă şi asociată cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, regimul termic cu mult peste cel normal la această dată, iar mai ales dimineaţa se va forma ceaţă. În partea a doua a intervalului, nebulozitatea se va accentua şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare local în Moldova precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, pe spaţii restrânse în Transilvania şi mai ales sub formă de ploaie, doar izolat, în Dobrogea şi Muntenia.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârşitul nopţii şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2, 4 grade în regiunile intracarpatice, pana la 17,18 grade in nordul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de caldă şi în general frumoasă. Temperatura maximă va fi de 12, 13 grade, iar cea minimă în jur de 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

În zilele următoare vremea va fi în general închisă şi se va răci în toate regiunile. Treptat, racirea se va accentua, asa incat, in mare parte din tara, valorile de temperatura ce urmeaza sa se inregistreze, vor ajunge sub cele ce ar fi normale, pentru acesta perioada. Vor fi precipitatii, in majoritatea regiunilor, pe arii relativ restranse, insa predominant sub forma de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului, mai intai, apoi in est si sud-est.

Marti temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar dupa aceea intre -3 si 4 grade. (valorile mai mici vor fi in Moldova si in estul Transilvaniei, iar cele mai mari in Banat, vestul si sud-vestul Transilvaniei si zona de deal a Olteniei)


loading...