PROGNOZA METEO. Toamna îşi intră în drepturi. Vreme rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece în următoarele zile. Luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul, centrul și parțial în estul țării, unde doar izolat va ploua slab, iar noaptea va deveni mai mult senin.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 11:35
PROGNOZA METEO. Toamna îşi intră în drepturi. Vreme rece în următoarele zile

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi minime ce vor fi cuprinse între 0…1 grad în dealurile și zonele depresionare din sud-vest (unde vor fi condiții de brumă) și 9…11 grade pe litoral. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu înnorări în nordul, centrul și parțial în estul țării, unde izolat și trecător va ploua slab. La munte, la altitudini mari, va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi răcoroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească spre 2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi răcoroasă, chiar rece pe parcursul nopții. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul, centrul și parțial în estul țării, unde doar izolat va ploua slab, iar noaptea va deveni mai mult senin. În Carpații Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, pe parcursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -5 grade în cele din estul Transilvaniei. Se va produce brumă, local în centrul teritoriului și în zonele deluroase și izolat în rest. Pe suprafețe mici, cel mai probabil în regiunile intracarpatice, vor fi condiții de ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi răcoroasă, rece pe timpul nopții. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 3…4 grade, mai scăzută, până în jurul valorii de 0 grade, în zona preorășenească unde vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea va fi în continuare răcoroasă, rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse va crește probabilitatea de apariție a nebulozității stratiforme sau a ceții. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -6 grade în cele din estul Transilvaniei, dar și mai ridicate spre 10…12 grade pe litoral. 

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1…2 grade, unde vor fi condiții de brumă.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Deși valorile termice vor crește ușor în majoritatea zonelor, în special în cele de deal şi de munte, dimineața și noaptea va fi în continuare o vreme rece în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade, iar cele minime între -5 grade în depresiunile intramontane şi 10…12 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, însă va fi ceață și nebulozitate joasă, la începutul zilei pe spaţii restrânse, cu precădere în Lunca Dunării şi a Siretului şi în depresiuni, iar în a doua parte a nopţii cu caracter local, îndeosebi la câmpie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari, de peste 70…80 km/h, pe crestele Carpaţilor Orientali şi trecător şi în sud-est, unde local vor fi rafale în general de 45…55 km/h. Pe alocuri în Transilvania şi izolat în zonele depresionare din celelalte regiuni se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI. Încălzirea vremii va continua şi se va resimţi în cea mai mare parte a ţării, totuşi, în primele ore ale zilei şi noaptea, va fi încă rece în zonele joase de relief, mai ales în cele depresionare, unde pe alocuri se vor menţine condiţiile de ceață și nebulozitate stratiformă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime între -4 grade în depresiunile intramontane şi 13…15 grade pe litoral. Izolat, în depresiuni, se va produce brumă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Încălzirea uşoară a vremii va continua şi se va resimţi în special la valorile diurne, astfel că temperatura maximă va fi de 20…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească, până în jurul a 4 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiții de ceață.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII DE VINERI PANA LUNI

ÎN ȚARĂ: În prima zi, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă din an. Apoi, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, începând din vestul teritoriului şi va ploua pe arii extinse, local mai însemnat cantitativ.

BUCUREȘTI: Vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această perioadă a anului în prima parte a intervalului, apoi temperaturile vor scădea uşor, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până pe 25 octombrie